Nakon ovog recepta sigurno nećete biti mišljenja da salata ne može biti glavno jelo! Ukusna piletina u kombinaciji sa kikirikijem neće ostaviti ravnodušnim čak i one koji salatu smatraju samo prilogom. Pored jednostavne pripreme, jelo je lagano ali puno nutritivnih vrijednosti.
Sastojci
400 g pilećih prsa
60 g rižinih rezanaca
300 g naribanog crvenog kupusa
60 g narezanog mladog luka
60 g tostiranog i usitnjenog kikirikija
5 kašika svježeg limunova soka
3 kašike kikiriki putera
3 kašike sezamovog ulja
2 kašike soja sosa
2 kašike sirćeta
2 kašike smeđeg šećera
malo bibera
Priprema
Rižine rezance skuhajte prema uputama na pakovanju. Pileća prsa ispržite sve dok ne dobiju lijepu zlatnu boju, te ih narežite na kockice. U velikoj zdjeli pomiješajte pileća prsa, kupus, mladi luk i pola čaše tostiranih kikirikija. Smjesi dodajte rezance. Nakon toga pomiješajte sok limuna i kikiriki puter. Kada se sastojci sjedine dodajte ulje, sirće, soja sos, biber i smeđi šećer. Miješajte sve dok smješa ne postane kremasta. Na kraju salatu pospite kikirikijem i poslužite. Prijatno!