Adrijana Gavrić: Teatar je moja terapija

Urednica i voditeljica emisije Scena – televizije N1, presretna je što u svakodnevici spaja profesionalno i lično zadovoljstvo. Poseban užitak predstavljaju joj teatarski festivali, gdje se često pojavljuje u ulozi članice žirija. Na snimanja, ali i u teatar, nerijetko vodi kćerkicu, koja također uživa u predstavama zajedno s mamom…

Adrijana Gavrić  sedam godina dio je tima televizije N1, a u novinarstvu već 15. Željela je biti meteorolog, a većina zaljubljenika u modu njenu pojavu pamti s najvažnijih revija naše modne scene. No, stvari se s godinama mijenjaju. Danas na matičnoj televiziji uspješno vodi i uređuje svoju Scenu, emisiju u čijem kreiranju uživa…

\"\"

– Kultura i umjetnost su teme koje volim raditi. Nekada, nažalost, jer  živimo u takvoj državi, priče iz kulture nisu baš pozitivne. Razlog tome je nedostatak finansijskog ulaganja u kulturne projekte – priča Adrijana dodajući kako bi svi projekti koje bi radila u budućnosti uvijek bili vezani za ovu oblast.

  Bez dvojbe

Ono što posebno voli pratiti su teatarski festivali, na kojima je nekoliko puta bila članica žirija …

– Teatarski festivali su moja velika strast. Bila sam članica žirija festivala Dani Jurislava Korenića 2018.godine – koji organizuje Kamerni teatar 55, te članica žirija medija festivala Mostarska liska. U Bugojnu  sam, opet, u julu ove godine bila u toj ulozi tokom  51. Teatarskog festivala BiH FEDRA. Kažu da je biti član žirija nezahvalno. Međutim, dosad nisam imala dvojbe u odlučivanju. Uživam u predstavama. Postoje komadi koje sam gledala po nekoliko puta. Ove godine pogledala sam zaista nekoliko vrhunskih, poput predstave Što na podu spavaš po tekstu Darka Cvijetića u režiji Kokana Mladenovića, zatim Otac i Sin Dine Mustafića. Teatar je moja terapija. Odem da se isplačem, ali i dobro nasmijem – priča Adrijana, dodajući kako je to ono što posebno voli u svom poslu – spoj profesije i  zadovoljstva.

\"\"

– Volim što mi posao omogućava da radim ono što volim i privatno. To su upravo izložbe, predstave, koncerti i festivali. 

 Jutra i večeri

Kaže da u njenom rasporedu života ne postoji prosječan dan. Prijepodne obično snima Scenu…

–  Ili u  emisiji Novi dan – donosim osvrt na aktuelne teme iz svijeta showbusinessa. Jutra su  rezervisana  za press konferencije na koje obično idem sa snimateljem, dok su sami događaji navečer. Uz dobru organizaciju imam vremena za porodicu, ali ne i za neki hobi. Često povedem svoju djevojčicu sa sobom na snimanje. Volim što joj od malih nogu približavam kulturu, tako da nema predstave koju nismo pogledale u Pozorištu mladih Sarajevo. I ona, zaista, uživa u tome – kaže na kraju Adrijana  Gavrić.

\"\"