Domaći puding od riže, narandže i cimeta

Kremasti puding od riže bogat je aromama iz odabranih začina i oduševljava već na prvi zalogaj. Možete koristiti i mandarine umjesto narandže i dalje će biti veoma ukusno

Sastojci:

  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml vode
  • 100 ml narandžinog soka
  • dvije kašičice ekstrakta vanilije
  • jedna šoljica riže
  • dvije do četiri kašičice meda
  • jedna kašičica cimeta
  • jedna kašičica ribanog đumbira
  • jedna kašičica narandžine korice
  • prstohvat soli

Priprema:

Pomiješajte mlijeko, vodu i narandžin sok. Dodajte ekstrakt vanilije, prstohvat soli i rižu u posudi, pa kuhajte na srednjoj vatri. Kada tekućina proključa, smanjite na laganu vatru, do pola poklopite i kuhajte dok gotovo da ne nestane tekućine, piše 24sata.hr

Sklonite s vatre pa umiješajte med, đumbir i narančinu koricu. Ostavite pokriveno i pustite nekoliko minuta dok ne postane kremasto. Poslužite toplo.