Modna dilema: Može li zebra print istisnuti leopard uzorak?

Francuski dizajner Simon Porte Jacquemus jedan je od onih koji su poznati po tome da pokreću nove trendove

 

Djelimično je zaslužan za pokretanje trenda nošenja malih torbi, a nedavno je predstavio novu kolekciju kojom je nagovijestio da nam dolazi vrijeme zebrastog printa.

 

– Jacquemusova zebra, koja je debitovala kao dio njegove nove kolekcije, definitivno je ostavila trag, a vidjeli smo je u mnogim dizajnerskim kolekcijama, kazala je stilistkinja Jordanna Sharp iz New Yorka.

 

 

Zebra print veoma je pogodan za stilizovanje, a s obzirom na to da je njegova osnova kombinacija bijele i crne boje, lako se kombinuje sa mnogim drugim nijansama. Poseban chic izgled postiže se kombinovanjem zebra printa sa jarkim bojama poput crvene ili zelene, dok s druge strane možete imati kombinaciju – farmerke i majica koju ćete upotpuniti štiklama u zebra printu. Ovaj print nije ograničen samo na klasične crno – bijele nijanse. Popularan je i zebra print u smeđim nijansama koji se, također, može lijepo kombinovati.

 

Međutim, iako je zebra print sve aktuelniji, uzorak leoparda i dalje je jedan od omiljenih damama koje vole da privuku pažnju na sebe. Iako postoje i oni koji ovaj uzorak smatraju pomalo kičastim, pa ga izbjegavaju, print leoparda na odjeći može biti i lijep i elegantan. Dokaz je i sve veći broj dama koje ga kombinuju u svojim svakodnevnim outfitima.

 

 

Možete ga voljeti ili, ali činjenica je da je animal ili životinjski print bezvremenski trend koji vašem izgledu može dati divlji i sofisticirani dodir ukoliko ga znate dobro i pametno iskombinovati. Ono što je bitno jeste da ne pretjerujete i da ne oblačite nešto što će izgledati prenapadno i u čemu se ni vi sami nećete osjećati lijepo.

 

Ukoliko niste sigurni da li bi vam pristajao neki komad odjeće u životinjskom printu, počnite lagano uvoditi ovaj uzorak u svoj stil. Neprimjer, možete početi sa torbom ili cipelama. Ovaj detalj vašem izgledu će dodati zabavan izgled.

 

Za šta god da se odlučite, važno je da to nosite sa samopouzdanjem i da se u odabranoj kombinaciji osjećate lijepo i udobno. Sigurni smo da će i to dodatno uticati na to da mamite poglede gdje god da se pojavite.