Kako da vaše lice izgleda sjajno, a ne oznojeno

Sjajna, blistava i svježa koža osnova je mnogih trendi beauty izgleda (koža poput glazirane krofne, koža delfina, staklena koža – nema granica), ali blistav, dobro hidratiziran ten nikada neće izaći iz mode

 

Ipak, postoji tanka linija između postizanja stručno sjajnog izgleda i jednostavno mokrog izgleda. Dovoljan je pogrešan potez highlightera i lako možete završiti s izgledom oznojenog lica, posebno tokom toplijih mjeseci kada šminka voli da sklizne s lica do podneva.

 

Pravilna priprema kože je ključna za dewy makeup izgled. Uostalom, dewy šminka se odnosi na zdravu, prirodno rumenu kožu, a vaša njega kože može odraditi većinu posla. Pravilna priprema kože zavisi i od vašeg tipa kože, ali generalno, trebate tražiti ultra-hidratantne proizvode s dewy završnicom. Ako imate masnu kožu, možda biste trebali koristiti laganu gel-kremu za hidrataciju kako biste postigli dewy (ne znojavi) sjaj. S druge strane, ako vam je koža izrazito suha, ne bojte se dodati nekoliko kapi ulja za lice u svoju hidratantnu kremu, piše www.whowhatwear.com.

 

 

Da li koristiti primer ili ne, to je pitanje i to zavisi od vašeg tipa kože. Ako imate masnu kožu, primer je odličan za kontrolu sjaja i osiguravanje da vaši proizvodi za ten ostanu na mjestu. Oni sa suhim tenom možda će ga izbjegavati, ali vizažistica Tisha Thompson, osnivačica LYS Beauty, kaže da je primer zapravo odličan i za one s suhom ili zrelom kožom.

 

Bez obzira na bazu koju stavite (puder, BB krema, tonirana krema za lice, itd.), kremaste i tečne formule su najbolje. Međutim, to ne znači da morate odabrati dewy završnicu – suprotno popularnom vjerovanju, mat formule mogu raditi ako pravilno pripremite kožu.

 

Poznati svjetski šminkeri preferiraju korištenje vlažne spužvice za šminku umjesto četkica. Uvijek postoji vrijeme i mjesto za nanošenje prstima, ali preferiraju korištenje vlažne spužvice za šminku za blendanje proizvoda koji pojačavaju sjaj jer pruža najprirodniji, sjajni završetak.

 

Prema riječima poznatog vizažiste Beaua Nelsona, direktora Lashify Pro, tačno prikrivanje je ključno, što znači, koristite korektor s punom pokrivenošću štedljivo na područjima diskoloracije ili mrljama koje želite sakriti kako biste zadržali dewy, prirodan izgled. Savjetuju da pustite da se korektor malo osuši prije blendanja kako biste balansirali pokrivenost i sjaj. Kada date formuli vremena da oksidira, možete koristiti manje proizvoda da biste postigli željeni nivo pokrivanja.

 

Za područje ispod očiju, poznata vizažistica Katie Jane Hughes savjetuje da se nanese mala količina korektora na dlan, zatim koristite pahuljastu četkicu da utrljate proizvod u ruku prije nego što četkicom pređete ispod i oko očiju. Dobit ćete efekt “manje je više” s vašim korektorom koji izgleda nevjerovatno prirodno.

 

Sljedeći je bronzer i/ili kontura. Pazite na bronzere koji sadrže šljokice; za dewy izgled koji izgleda kao da sjaji iznutra, formule bez šljokica su uvjerljivije. S odabranim proizvodom, nanesite ispod jagodica kako biste dodali dubinu, duž linije kose i preko čeljusti za definisan izgled.

 

 

Kremasto rumenilo je najbolji izbor za dewy šminku, ali puderi mogu igrati važnu ulogu! Postoji na desetine načina kako možete nanijeti rumenilo, ali generalno, za svjež i mladalački izgled, željet ćete nanijeti boju na jabučice obraza i blendati prema van uz blagi dodir na nosu.

 

Sada kada ste smanjili dodatni sjaj, vrijeme je da strateški dodate još sjaja. Slobodno koristite kremasti ili highlighter u prahu, ovisno o tome koliko dodatnog sjaja preferirate, ali se pobrinite da vaša formula ne bude previše šljokičasta.

 

Dewy koža je ovdje u fokusu, ali sočan izgled boje na usnama svakako može doprinijeti cjelokupnom izgledu. Odaberite hidratantne proizvode za usne, poput obojenih balzama za usne ili kremastih ruževa. Mat ruževi mogu umanjiti cjelokupni dewy izgled.