Beauty trendovi koji prevladavaju ovog ljeta

Sjajna koža, čija je ljepota istaknuta svjetlucavim puderima i iluminirajućim prajmerima odlična je podloga, ali i završni štih na svaki proces uljepšavanja. Bilo da idete na popodnevni coctail u baru na plaži ili u večernji ljetni izlazak – ove sezone mnogo je proizvoda koji vole blještavost. Zašto to ne iskoristiti? Neka svaki dan na odmoru bude mali praznik ljepote…

 

Globalni trend u uljepšavanju cijele ove godine je slavljenje upravo onog što vas čini jedinstvenim. Nije li u tome cijela čarolija uljepšavanja, bilo da je riječ o šminki ili odjeći? Bez obzira na to da li imate pjegice, ožiljak ili obline, vaša ljepota  zaslužuje priznanje.

 

Ljeti uobičajene rutine šminkanja prolaze kroz transformaciju. Puder postaje sjajna podloga za kožu, ruževi se zamjenjuju uljima za usne i sjajilima. Sve je jednostavnije. Ova sezona jednostavno vas poziva da se razigrate bojama, šljokicama i svime što hvata svjetlost.

 

Uhvatiti zlatni sat

 

Vizažisti nas pozivaju da uhvatimo zlatni sat u rumenilu. Tu je u igri najprije boja  breskve i koraljno – narandžasta na obrazima u obliku rumenila, donoseći na vaše obraze  razigranost, lakoću i zabavu. Sjene su u bojama zalaska sunca, od žute, narandžaste – sve do zlatne. Boje i teksture evociraju uspomene ili pozitivne osjećaje. Odabir narandžastih nijansi izgleda odlično na svim tonovima kože i donosi dodir blistavosti i topline vašem make-upu. Osjećat ćete se kao da ste na tropskom odmoru bez obzira gdje se nalazite.

 

Sjajni kapci

 

Već nekoliko sezona sjajni kapci su službeno u modi. Najprije je ovaj trend bio samo na modnim pistama, ali sad prelazim  u mainstream, iako je njegova manjkavost, jer se razmazuje. No, taj nesavršeni look, upravo, je perfektan za ljeto simbolizirajući opuštenost.

 

 

Hladni tonovi

 

Za ledene kraljice, koje nisu ljubiteljice toplih tonova, tu je još jedna varijanta – hladnijim, biserni tonovi. Oni vašem izgledu donose i anđeoski look kroz highlighter ili sjena za oči. Ovaj stil možemo vidjeti kroz ponudu holografskih nijansi koje donose blistavost, ali bez razmazivanja i prelijevanja kako se dešava s bojama koje imaju u svom sadržaju ulje.

 

Tri u jedan

U želji da na jednostavan način promijenite izgled potražite preplanuli ili doll blush kako ga nazivaju na TikToku. Nanosi se na jagodice, ali i malo iznad obrva i na kapke pa ružičasti i crveni tonovi na obrazima, usnama i očima donoseći strawberry  i cherry girl make-up.

 

Povratak  u prošlost

 

Sedamdesete i osamdesete kako u modi, tako i u beauty rutinu su se vratile i na velika vrata. Tu dolaze kroz plave i zelene tonove te grunge, te sjene – koje su oštra, dimna i neuredna.

 

Prirodne

 

Posljednjih pet godina je vrijeme linije prirodnih obrva. Ovog ljeta, kažu vizažisti, obrve se ne popunjavaju pretjerano bojama, već je fokus na zdrave i višedimenzionalne obrve.

 

Tačka na kraj

 

Sjajne usne su obavezne za kraj  blistavog ljetnog izgleda koji svi vole. Sjaj će vašem ljetnom make-upu dati poseban štih.  Za top izgled usana dodajte  highlighter na Kupidov luk i središte usana i pojačajte ga sjajem.