Zona party, najbolja glumačka zabava i ove godine

Najbolja glumačka zabava, tradicionalni ZONA party, bit će održana i ove godine, 18. augusta, za vrijeme Sarajevo Film Festivala. Ovaj put u intimnijem ambijentu u odnosu na prethodne godine kada smo bilježili i do 800 gostiju, isključivo glumci Talent agencije ZONA družit će se uz sarajevsku dj-icu Enu Smajić.

 

 

Razloga je i ove godine mnogo za slavlje, puno je uloga naših glumaca koje ćemo vidjeti na Sarajevo Film Festivalu, ali i globalno. Već prve večeri vidjet ćemo Gorana Navojca, Mariju Škaričić i Ivanu Roščić u filmu „Nakon ljeta“ Danisa Tanovića. U Takmičarskom programu je rumunski film „Tri kilometra do kraja svijeta“ sa glumicom ZONE Laurom Vasiliu u glavnoj ulozi, koja se prethodno predstavila i u Kanu.

 

Brojne bh. i regionalne glumce vidjet ćemo u nekoliko filmova i TV serija, tako da se radujemo projekcijama filmova „Gym“ Srđana Vuletića, „Djeda Mraz u Bosni“ Emira Kapetanovića, „Backup“  Faruka Sokolovića, „Svemu dođe kraj“ Rajka Grlića, „Megdan: Između vode i vatre“ Todora Chapanova, i kao i TV serijama „Kotlina 2“, „Komar“, „Princ iz Eleja“, „Nobelovac“.

 

Nakon SFF-a, sjajna Lidija Kordić putuje u Veneciju gdje će u takmičarskom programu biti prikazan film „Diva Futura“. U Veneciji će također biti upriličena i premijera TV serije Thomasa Winterberga „Families Like Ours“ u kojoj igra Boris Isaković, a koji također dolazi u Sarajevo, sa filmom Mirjane Karanović „Majka Mara“.

 

Uzbudljiva je godina u Zoni, koju prati podrška resornih ministarstava kulture Kantona Sarajevo i FBiH, i kada su novi projekti u pitanju. Klara Mucci je zablistala u hit seriji „Crooks“ na Netflixu, Jelena Gavrilović u Amazonovom filmu „Gassed Up“,  kao i mlada Elena Matić u Amazonovoj seriji „Romancero“. Admir Šehović se vratio iz Holandije, Ivo Krešić iz Slovačke, Harun Ćehović iz Srbije, Andrei Lenart iz Italije, brojni bh. glumci iz Litvanije, a trenutno su na snimanjima Slavko Sobin u dalekoj Kolumbiji, Arben Bajraktaraj i Ivona Baković u Češkoj. Tarik Filipović sa novom ulogom se vraća u Španiju, a Amar Selimović u Hrvatsku.