RACE FOR THE CURE: Prikupljeno rekordnih 240.000 KM

U Sarajevu je danas održana 17. “Trka/šetnja za ozdravljenje – Race for the Cure”. Za najveći društveno odgovorni događaj u BiH ove godine je registrovano 11.500 građana okupljenih u preko 300 timova. Prikupljeno je 240.000 maraka.

 

 

U organizaciji Think pink – Zajedno smo jedno i udruženja pacijentica oboljelih od karcinoma dojke u Sarajevo su stigli gosti iz više od 50 gradova i općina koji su sa bojnim Sarajlijama slavili život na ulicama glavnog bosanskohercegovačkog grada. Šetnju  na kojoj je uprkos hladnom i kišovitom vremenu učestvovalo nekoliko hiljada građana predvodilo je više od 550 žena u roza majicama, heroina koje su preživjele karcinom dojke.

 

 

Kompletan iznos prikupljen od registracija u potpunosti će biti utrošen za aktivnosti kroz koje Think pink zajedo smo jedno već godinama radi na prevenciji karcinoma dojke i poboljšanju kvaliteta života oboljelih žena širom naše zemlje. Zahvaljujući ovim sredstvima obavljat će se besplatni  mamografski pregledi u ruralnim dijelovima BiH, finansirat će se psihosocijalna pomoć oboljelim ženama i paketi prve pomoći za svaku novooperisanu ženu. Novcem prikupljenim od registracija finansirat će se i edukacija građana i mladih o ovoj bolesti, te brojne aktivnosti kojima se ukazuje na važnost preventivnih pregleda.

 

 

Održane su i dječija i trka za rekreativce. U današnjem programu sudjelovali su fitnes i zumba instruktori LN01 (tim Lejle Šebić), Jasmin Begović i Amar Čejvan.  U zabavnom dijelu programa nastupio je Mirza Pandur. Mališani su se u dječijem kutku družili sa Selmom Krificom.

 

 

 

 

Organizacija Think pink – zajedno smo jedno izrazila je zahvalnost svim registrovanim građanima, sponzorima, medijskim partnerima i ambasadorima projekta koji su dali veliki doprinos najvećem društveno odgovornom događaju u BiH.