Jesenji trendovi frizura koje morate znati

Početak nove sezone može biti savršen trenutak za promjenu frizure.

 

Od jednostavnih nijansi do šiški koje preporučuju poznate ličnosti, evo najpopularnijih trendova za ovu jesen prema mišljenju četiri stručnjaka za kosu.

Šiške u okviru lica

 

Tom Smith, frizer i prognozer trendova, objašnjava da su šiške posljednjih mjeseci postale frizura za sebe.

 

Fina kosa oko lica često je najviše oštećena suncem, morem i bazenom tokom ljeta, pa je preoblikovanje ove zone s dolaskom jeseni sasvim logičan potez. Kao inspiraciju za šiške, Smith spominje Sabrinu Carpenter, Jennu Ortegu, Suki Waterhouse i Daisy Edgar-Jones.

 

Ovaj stil može biti prilagođen tako da šiške padaju između jagodice i kostiju obrva, ovisno o obliku lica i teksturi kose. Preporučuje da tražite duge, koso oblikovane šiške koje nisu povezane s pramenovima oko lica i padaju na udobnu dužinu oko jagodica. Smith također savjetuje korištenje suhog šampona, poput Olaplex N°4D, kako bi šiške ostale lagane i postojane, budući da se one često brže maste zbog kontakta s licem.

 

Za Heather Purton, višu direktoricu boje kose, šiške u okviru lica ove jeseni donose luksuznu verziju zavjesastih šiški. Ona naglašava da su ove šiške pune, uokviruju lice i malo su duže i mekše, što ih čini odličnim izborom za one koji žele izgled koji je stiliziran, ali i dalje prirodan. Ove šiške dodaju volumen i pokret bez osjećaja težine, što je idealno za ležerniji, ali glamurozan izgled. Purton spominje Matildu Djerf i Kaiju Gerber kao primjere kako ovaj stil odgovara svim oblicima lica.

 

Za stiliziranje preporučuje laganu pjenu za volumen i okruglu četku prilikom feniranja kako biste postigli efekt šiški koje nježno padaju.

Cinder Toffee

 

Tom Smith također ističe da su intenzivne zlatne nijanse svuda prisutne ove jeseni, a Cinder Toffee je vodeća nijansa za brinete. Ova medeno-zlatna boja ublažava tamnije tonove, čineći kosu svjetlijom i jednostavnijom za nošenje. Zlatno-tonirana brineta najbolje izgleda na svijetlo smeđoj kosi, pa preporučuje traženje svijetle do srednje smeđe nijanse s mnogo zlatnih refleksa.

 

Smith naglašava da namjerno dodani zlatni tonovi izgledaju vrlo različito od neprirodno žutih ili izblijedjelih nijansi, te preporučuje korištenje regeneratora sa zlatnim tonom kako bi boja ostala svježa i zdrava.

 

Heather Purton dodaje da prelazak s hladnih tonova na tople zlatne nijanse stvara izgled gušće i zdravije kose. Ovaj trend je idealan za jesen, jer donosi zemljane, mekše tonove.

 

Kao primjer navodi Jennifer Lopez, koja dodavanjem toplih, zlatnih nijansi daje svojoj koži poseban sjaj. Preporučuje traženje zlatnih pramenova ili balayage tehnike kako biste nježno prešli na ovu nijansu.

Fox kosa

 

Shai Greenberg, frizer i osnivač Gielly Green, primjećuje značajan pomak od pepeljastih tonova ka toplijim bojama.

 

Ovaj trend inspirisan je prirodnim tonovima u krznu lisice, a popularan je jer dodaje dubinu i dimenziju, stvarajući zemljani, ali živahan efekt. Kako biste održali bogatstvo ove boje, Greenberg savjetuje redovnu upotrebu ulja za sjaj i dubinski hidratantni tretman.

 

Samantha, stručnjakinja za boje, objašnjava da se ovaj stil nalazi između zlatno-bakrene i duboke kestenjaste boje, te je smjela, ali nosiva opcija. Preporučuje cijelu glavu u ovoj nijansi za upečatljiv izgled, ili ombre verziju za hrabriji stil.

 

Mikro trend uključuje tamnije tonove kestenjaste prema vrhovima kako bi se imitirao izgled lisice. Samantha spominje Sadie Sink i Madelaine Petsch kao inspiraciju za ovu nijansu, te preporučuje korištenje šampona i regeneratora bez sulfata za održavanje boje živahnom.

Sunflower Blond

 

Heather Purton savjetuje da ako volite jednostavnu boju koja izgleda odlično na stiliziranoj i nestiliziranoj kosi, Sunflower Blond je pravi izbor za vas. Da biste postigli savršenu nijansu, važno je raditi s prirodnom bazom kose i pažljivo rasporediti pramenove kako biste izbjegli preopterećenje korijena. Purton preporučuje tehniku balayage i babylights za postizanje željenog izgleda, te korištenje proizvoda poput Daniel Galvin Clear Gloss za postizanje sjaja kao iz salona.

 

Samantha dodaje da je Sunflower Blond svijetla, topla nijansa plave s zlatnim sjajem, savršena za osvjetljenje tamnijih jesenjih dana. Ova nijansa donosi bogatiji izgled ljetne plave, s dovoljno topline da se uskladi s jesenskim tonovima. Savjetuje korištenje ljubičastog šampona kako bi se spriječilo žutilo, te hidratantne maske za njegu kose.

Cloud kovrče

 

Shai Greenberg ističe da je trend Cloud kovrča savršen za one koji žele prirodne, prozračne valove ili kovrče s teksturom. Ove frizure imaju opušteni, bezbrižni izgled, što ih čini idealnim za one koji ne žele puno stiliziranja.

 

Greenberg preporučuje lagani serum protiv frizza ili kremu za kovrče kako biste dodali definiciju bez otežavanja kose.

 

Tom Smith dodaje da trend Cloud kovrča uključuje savršenu količinu volumena i lakoće, stvarajući mladalački, eterealni efekt. Zakrivljeni i zaobljeni oblici naglašavaju prirodne kovrče i guste teksture. Savjetuje vizualno oblikovanu frizuru kako bi se postigao prekrasan 3D izgled kovrča, te korištenje teksturirajućeg spreja za dodatni volumen i prozračan, oblačan efekt.