Botel Marina: Jedini Hotel na Brodu na Mediteranu

Na Adamićevom gatu u centru Rijeke, smješten je jedinstven smještajno-ugostiteljski objekt – Botel Marina, prvi hotel na brodu u Hrvatskoj, i jedini takve vrste na cijelom Mediteranu.

 

Njegova privlačna vanjština odmah plijeni pažnju, a unutrašnjost s predvorjem, šarmantnim restoranom i barom upotpunjuje cijeli dojam.

 

Gosti uživaju u atmosferi koja kombinuje duh starog broda s modernim komforom hotela.

Kako je nastao Botel Marina?

 

Nakon što je brod Marina, izgrađen u Danskoj 1936. godine, proveo dugi niz godina u plovidbi, konačno je 2005. godine povučen iz aktivne službe. U tom trenutku, bilo je jasno da je ovaj brod sa bogatom istorijom zaslužio novi život. Dubravko Kušeta, vlasnik kompanije Arhipelag d.o.o., odlučio je kupiti Marinu i prenamijeniti je u hotel, spašavajući je od potencijalnog uništenja.

 

Iako je prvobitno planirano da brod ostane na Lošinju, gdje je dugo plovio, projekt je prenesen u Rijeku, gdje je Marina našla svoj stalni dom i postala turistička atrakcija.

 

Uređenje i ponuda

 

Obnova broda podijeljena je u dvije faze. Prva faza započela je 2006. godine na Lošinju, kada je obnovljena oplata broda i uređena paluba koja je postala ugostiteljski dio objekta. Druga faza odvijala se u Rijeci, od 2011. do 2013. godine, kada je započela prenamjena u smještajni kapacitet.

 

Botel Marina nudi smještaj u 35 soba, čije se veličine kreću od 15 do 22 kvadrata. Sobe su moderno opremljene sa privatnim kupatilima, klima uređajem, TV-om i bežičnim internetom. Na brodu postoji i posebna memorijalna soba, smještena na komandnom mostu, koja je uređena kao muzej i posjetiocima nudi uvid u bogatu povijest broda.

 

Restoran i bar na Marini

 

Botel Marina nije samo mjesto za smještaj, već i centar za uživanje u mediteranskoj i hrvatskoj kuhinji. Restoran nudi specijalitete koji su inspirisani lokalnim namirnicama, a u sklopu bara često se održavaju kulturno-zabavni događaji poput koncerata i predstava. Prostor je dostupan i za organizaciju privatnih događaja, poput vjenčanja, poslovnih domjenaka i konferencija.

 

Unikatna turistička destinacija

 

Botel Marina je postao prepoznatljiv simbol Rijeke, privlačeći posjetioce iz cijelog svijeta. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj ponudi, godišnje ugosti oko 16.000 gostiju iz preko 80 zemalja. Svojom autentičnošću, Marina spaja prošlost i sadašnjost, nudeći gostima jedinstveno iskustvo boravka na brodu sa svim modernim pogodnostima koje nudi jedan hotel.

 

Uz savršenu lokaciju u srcu Rijeke, Botel Marina omogućava gostima jednostavan pristup svim gradskim atrakcijama, dok istovremeno pruža mir i autentičan doživljaj boravka na brodu.