Paper Moon: Elegancija mediteranske kuhinje u srcu Sarajeva

Sarajevo, grad bogate kulture i raznolike gastronomske ponude, baština je mnogih restorana koji pružaju jedinstvene kulinarske doživljaje.

 

Jedan od njih je i restoran Paper Moon, smješten na Grbavici, čiji je vlasnik nekadašnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Elvir Bolić.

 

Otvoren 2015. godine, ovaj restoran brzo je postao sinonim za vrhunski doživljaj mediteranske kuhinje, s akcentom na talijanskim specijalitetima, te ambijentom koji odiše elegancijom i sofisticiranošću.

Mediteranska kuhinja s naglaskom na Italiju

 

Ono što Paper Moon izdvaja od drugih restorana u Sarajevu je njegova specijalizacija za mediteransku kuhinju, s posebnim naglaskom na talijansku tradiciju.

 

Dok mnogi restorani u glavnom gradu nude bosanske specijalitete, Paper Moon donosi osvježenje za sve ljubitelje međunarodne gastronomije. U ponudi su razne vrste tjestenina, sočni bifteci i svježe salate, uz naglasak na pažljivo odabrane sastojke vrhunskog kvaliteta. Restoran posjeduje i peć na drva, u kojoj se pripremaju talijanska focaccia(hljeb) i drugi specijaliteti, čime se osigurava autentičan okus talijanske kuhinje.

 

“Ne služimo tradicionalna bosanska jela jer postoji mnogo restorana koji to rade vrhunski,” ističu iz Paper Moona, objašnjavajući svoju filozofiju. Ambijent restorana, moderno uređen i elegantan, nije predviđen za klasične bosanske specijalitete, već za finu međunarodnu kuhinju koja odražava kozmopolitski duh.

 

Šta naručiti u Paper Moonu?

 

Za ljubitelje mesa, Paper Moon je pravo mjesto. Gosti često preporučuju sočne bifteke i odreske, pripremljene s pažnjom i preciznošću koja odražava talijanski pristup hrani. Oni koji preferiraju lakše obroke mogu uživati u različitim vrstama tjestenine i svježih salata, koje su pripremljene s pažljivo biranim začinima i kvalitetnim maslinovim uljem. Među desertima, poseban status ima soufflé, dok je lokum slatka delicija koja se često preporučuje za kraj obroka.

Uz vrhunsku hranu, Paper Moon nudi i pažljivo odabranu vinsku kartu. Vina su birana kako bi savršeno dopunila bogate okuse jela, bilo da se odlučite za crveno vino uz biftek ili lagano bijelo vino uz pastu.

 

Vrhunski ambijent i usluga

 

Paper Moon se izdvaja ne samo zbog svoje hrane, već i zbog elegantnog ambijenta koji pruža poseban osjećaj ugode. Enterijer je uređen s ukusom, stvarajući atmosferu koja je istovremeno opuštajuća i profinjena. To je savršeno mjesto za poslovne ručkove, intimne večere ili proslavu posebnih prilika.

Osoblje restorana je izuzetno profesionalno i ljubazno, s velikom pažnjom prema gostima. Usluga je na visokom nivou, a osoblje rado daje preporuke iz menija i pomaže gostima da odaberu jelo koje će najbolje odgovarati njihovim ukusima.

 

Lokacija i kako doći?

 

Restoran Paper Moon nalazi se na adresi Hamdije Čemerlića 45, na Grbavici, što ga čini lako dostupnim iz različitih dijelova grada. Bilo da dolazite automobilom ili javnim prevozom, lokacija restorana je praktična i dobro povezana sa svim glavnim saobraćajnicama u Sarajevu.

 

Restoran Paper Moon je idealan izbor za one koji žele uživati u vrhunskoj mediteranskoj kuhinji, uz naglasak na talijanskim specijalitetima. Svojim pažljivo kreiranim jelovnikom, elegantnim ambijentom i vrhunskom uslugom, ovaj restoran pruža gastronomsko iskustvo koje će zadovoljiti i najzahtjevnije goste.

 

Ako tražite mjesto za poseban obrok u Sarajevu, Paper Moon je svakako destinacija koju treba posjetiti.