Festival čokolade u Opatiji: Mjesec čokolade

Što je jesen bez čokolade?

 

Opatija i čokolada već godinama su neraskidivo vezani zahvaljujući Festivalu čokolade, najvećem i najstarijem hrvatskom događanju posvećenom ovoj nezamjenjivoj namirnici.

 

Svake godine, studeni u Opatiji postaje mjesec čokolade, a ovoga puta, od 08. do 10. novembra, posjetitelji će imati priliku uživati u čokoladnim delicijama koje će zadovoljiti i najizbirljivije sladokusce.

Festival čokolade pretvara Opatiju u slatku oazu, a čokolada se umiješa u svaki aspekt života grada.

 

Sajam “Čokoladna čarolija” u Centru Gervais okupit će najbolje domaće i međunarodne čokoladne brendove, nudeći jedinstvene i teško dostupne čokoladne delicije. Osim toga, čokolada će se naći i na menijima opatijskih restorana, u ponudi gradskih kavana, a čak i u posebno osmišljenim tretmanima spa&wellness centara.

 

Užitak za sva čula

 

Festival nudi nenadmašni hedonistički užitak u čokoladi, privlačeći brojne posjetitelje svojom raznolikošću programa. Uz degustacije čokoladnih bombona, pralina, čokoladnih namaza, vruće čokolade, voća u čokoladi, torti i kolača, svi posjetitelji mogu iskusiti čokoladnu čaroliju na svakom koraku. Različite ugostiteljske usluge u Opatiji, uključujući Choco bar Kraš Opatija, Hotel Savoy, Restoran Bevanda, Kavana Wagner, Restoran Argonauti, Kavana Continental, Osteria da Ugo, Milenij Choco Svijet, Konoba Valle Losca i Grand Hotel Adriatic, ponudit će promotivne cijene i posebne čokoladne akcije.

 

Osim gastronomskih užitaka, festival će obogatiti i raznovrsne aktivnosti, uključujući glazbene nastupe, radionice, izložbe i predavanja. Posjetitelji će moći svjedočiti nevjerojatnim skulpturama od čokolade, koje će zasigurno ostaviti bez daha.

 

Zajedništvo i uživanje

 

Festival čokolade nije samo događaj posvećen slatkim delicijama; on je i prilika za okupljanje, uživanje i stvaranje uspomena.

 

Romantična atmosfera Opatije, u kombinaciji sa slatkim okusima čokolade, čini ovaj festival idealnim mjestom za parove, porodice i prijatelje. U okviru programa “Choco kutak za najmlađe”, djeca će imati priliku sudjelovati u raznim aktivnostima, dok će odrasli moći uživati u prezentacijama, degustacijama i edukacijama vezanim uz čokoladu.

 

Također, posjetitelji mogu uživati u “Choco Spa” tretmanima, koji nude prigodne čokoladne užitke u wellness centrima Opatije. Razmazite se čokoladnim masažama, pilingima i drugim tretmanima koji će vam pružiti opuštanje i obnovu energije.

 

Kako se bliži ovaj slatki vikend, Opatija će ponovno postati centar čokoladnog hedonizma. Festival čokolade nudi savršen spoj slatkih okusa, zanimljivih aktivnosti i romantične atmosfere, a jedinstveno iskustvo čokolade koje će zadovoljiti sva osjetila.

 

Ne propustite priliku da posjetite Opatiju od 08. do 10. novembra i doživite sve čarolije ovog slatkog festivala!