Život u potkrovlju: Evo kako ga urediti sa stilom!

Stanovi u potkrovlju poznati su po atraktivnošću i specijalnosti, te su kao takvi atraktivni za stambene prostore.  Ali, posebnost  nosi i izazove vezane uz dekorisanje i opremanje zbog kosih plafona i oblika stana i sobe koje oni čine.

Baš zbog toga oni koje se odluče na kupovinu stana imaju mali strah od stanova u potkrovlju pa biraju obične stanove jednostavnije za uređenje. U potkrovlju obično žive slikari i boemi, jer upravo u dekorisanju ovakvih prostora mogu dokazati svoju kreativnost.

\"\"\"\"

Ako prvi put posjećujete stan u potkrovlju i odmah pomislite kako se tu ne može ubaciti ni najobičniji krevet, na krivom ste putu. Sve ono, što se u startu čini kao nedostatak, uz stručan kadar i kreativne osobe može se pretvoriti u savršenstvo.

\"\"

Kako biste najbolje iskoristili sobu ispod kosog krova, dekorišite stan namještajem izrađenim po mjeri.  Kao takav će se totalno uklopiti u prostor. Ugradbeni ormari su savršeni za ovakve stanove.

\"\"

Dječju sobu isto tako radite sa namještajem po mjeri. Ako ne može stati krevet na sprat birajte onaj sa dodatnom ladicom koji će, umjesto jednog kreveta, napraviti dva. Niže dijelove prostorije možete upotrijebiti i za smještaj radnih stolova, i tako u dječiju sobu  možete u uglu napraviti radni kutak s računarom.

\"\"

U kuhinji, gornje kuhinjske elemente, možete postaviti kaskadno ili donje elemente uraditi u cijeloj visini do samog plafona. Na taj ćete način stvoriti bonus prostor za ostavljanje stvari i namirnica, jer nemate gornje elemente. Ako, zbog ovih elemenata, nemate dovoljno radnih ploha, stavite šank kod trpezarijskog stola.