Sedam odličnih beauty look-ova inspiriranih različitim kulturama

Kad je u pitanju šminka, postoje trendovi koji obilježe pojedine sezone, no istina je da pravila danas više gotovo i ne postoje. Ako krenete gledati blogove ili specijalizirane portale, vidjet ćete da se svake sedmice pojavi novi must have look ili proizvod koji će potpuno promijeniti vašu rutinu. No, u većini slučajeva ćete trendove samo pregledati i odlučiti ostati vjerni načinu šminkanju koji vam se pokazao kao dobar. Danas vam, stoga, ništa nećemo sugerirati niti nametati, već jednostavno ponuditi pregled trendova karakterističnih za pojedine zemlje svijeta. Ko zna, možda pronađete nešto po svom ukusu…

Južna Koreja

\"\"

Ova se azijska zemlja profilirala se kao ona u kojoj se njeguje tzv. natural look, bez suvišnih dekorativnih proizvoda. Isto tako, Koreja je jedna od vodećih zemalja kad je u pitanju preparativna kozmetika, pa se velika pažnja pridaje pažljivoj njezi koža koja rezultira efektom zdravog sjaja i prozračnosti kože. Iz tog razloga je ključni proizvod svakako BB ili CC krema.

Japan

\"\"

Mogli bismo reći da se u Japanu još uvijek njeguje kult rumenila. Žene nastoje izgledati što mlađe i što svježije te se odlučuju za veće količine ružičastih rumenila koja nanose iznad jagodica, a sličnu nijansu stavljaju i na kapke. S druge strane, ne boje se eksperimentirati s bojom kose, pa čak i očiju te često koriste perike i leće u boji.

Tajland

\"\"

Poznata beauty blogerica Michelle Phan je trendove u Tajlandu sažela u nekoliko glavnih smjernica: ekspresivne obrve, što svjetlija koža te jarki ruževi za usne u gotovo neonskim nijansama.

Ujedinjeni Arapski Emirati

\"\"

Ako pratite beauty blogerice iz tog područja, odmah ćete primijetit dvije stvari. Prvo, kozmetika koja se koristi je uglavnom ona iz višeg cjenovnog ranga, kako preparativna, tako i dekorativna. Drugo, naglasak je stavljen na ekspresivnu šminku očiju, koja podrazumijeva snažni crni tuš i sjenila u zemljanim tonovima, dok se usne šminkaju nude sjajilima ili pak mat ruževima.

Francuska

Ovdje nema ničeg iznenađujućeg – chic Francuskinje još uvijek ostaju vjerne minimalnom korištenju šminke. Dovoljan je tek jedan sloj maskare, eventualno lagana podloga na licu te crveni ruž, uz neizbježnu opuštenu punđu ili rep koji izgledaju kao da se oko njih uopće niste potrudili.

\"\"

Italija

Supotono stereotipu koji proklamiraju čak i vodeće talijanske modne kuće na svojim revijama, Talijanke ne nose uvijek jaku šminku niti ne naglašavaju podjednako sve dijelove lica. Umjesto toga, moderne djevojke se odlučuju za crveni ruž u raznim nijansama, koji će eventualno upotpuniti linijom crnog tuša na očima.

\"\"

Švedska

Ovdje su pravila relativno jednostavna. Maksimalni je naglasak stavljen na natural look uz korištenje minimalnog broja kozmetičkih proizvoda. Šveđanke ulažu u kvalitetne hidratantne i tonirane kreme, kao i u nude sivog podtona.

\"\"

(buro247.hr)