Horchata je još jedan način da razbijete popodnevnu monotoniju, posebno ako volite meksičku kuhinju
Za pripremu horchate potrebna vam je rižina voda, koju ćete dobiti blendanjem zrna s vodom. Predlažemo vam da je pripremite večer ranije kako bi sljedećeg popodneva mogli samo uživati u ovom jednostavnom i mirisnom meksičkom napitku.
Sastojci:
- 1 šoljica riže
- 1 l vode
- 1 dcl mlijeka
- 1/2 kašičice ekstrakta vanilije
- 1/2 kašičice mljevenog cimeta
- 100 g šećera
Priprema: Stavite rižu i vodu u blender i blendajte dok zrna riže ne počnu pucati. Ostavite da stoji najmanje tri sata. Procijedite i bacite sve ostatke riže. U vodu koja vam je preostala umiješajte mlijeko, vaniliju, cimet i šećer i izmiksajte. Ohladite prije posluživanja, dodajte led i uživajte!