Horchata – meksičko piće za jesenje dane

Horchata je još jedan način da razbijete popodnevnu monotoniju, posebno ako volite meksičku kuhinju

Za pripremu horchate potrebna vam je rižina voda, koju ćete dobiti blendanjem zrna s vodom. Predlažemo vam da je pripremite večer ranije kako bi sljedećeg popodneva mogli samo uživati u ovom jednostavnom i mirisnom meksičkom napitku.

Sastojci:

  • 1 šoljica riže
  • 1 l vode
  • 1 dcl mlijeka
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanilije
  • 1/2 kašičice mljevenog cimeta
  • 100 g šećera

Priprema: Stavite rižu i vodu u blender i blendajte dok zrna riže ne počnu pucati. Ostavite da stoji najmanje tri sata. Procijedite i bacite sve ostatke riže. U vodu koja vam je preostala umiješajte mlijeko, vaniliju, cimet i šećer i izmiksajte. Ohladite prije posluživanja, dodajte led i uživajte!