Ovo su make-up greške koje činite nesvjesno!

Postali smo opsjednuti informacijama koje svakodnevno dolaze do nas, uključujući beauty savjete. Možda nam se ponekad taj broj informacija učini zastrašujućim pa u hodu izgubimo neke zaista važne savjete, no važno je vratiti se na pravi put i biti spreman usvajati nova znanja…

Da li je ovaj bronzer ispravan? Da li koristim pravi primer? Vrlo je jednostavno napraviti greške šminkajući se, jer onaj ko radi i griješi pa nam se može dogoditi da “zabrljamo” jer ne shvatamo šta i kako tačno trebamo činiti. Kada vidite koje ste greške ponavljali iz dana u dan, možda ćete se sami sebi nasmijati. Ništa zato, vaša reputacija ljepote je u središtu, mladi ste i imate dovoljno vremena za popravak.

\"\"

Nemojte isprobavati puder na stražnjoj strani izglobova

Svi smo to činili. No, postavlja se pitanje, zašto bismo testirali puder na tom mjestu kada ga ne biramo za naše ruke već za naše lice?! Nijansa kože na ruci i na licu, nije ni približno slična. Pokušajte puder isprobati na bradi kako biste dobili savršenu podudarnost.

Stavljate bronzer na cijelo lice

Uprkos želji da vam lice izgleda kao suncem obasjano, nemojte pretjerivati s nanošenjem bronzera. Nanesite ga samo na nos, jagodice, bradu i čelo kako bi ta mjesta izgledala što prirodnije.

\"\"

Ne skidate make up prije spavanja

Ovo je jako, jako loše za vašu kožu. Zato i jest beauty industrija otkrila proizvode za čišćenje kože. Rezultat dugoročnog spavanja sa šminkom jeste taj da će vam lice izgledati starije. Šminka se nakuplja u vašim porama i zatvara ih. A povećane pore = gruba, starija koža. Nemojte da vam kasnije bude žao što to niste činili, jer sada imate beauty ključ u svojim rukama. Dakle, zdrav i mladolik izgled lica rezultat je dobre njege i perfektnih beauty navika.

Ne čistite kistove za šminkanje

Iako većina make up artista priznaje da je čišćenje make up kistova najomraženiji dio njihovog posla, upozoravaju da na to, nikako ne biste smjeli zaboravljati. Optimalno bi bilo da to činite, minimalno, svake dvije sedmice.

\"\"

Ruž nanosite preko ruba usana

Osim ako se ne želite vašim beauty izgledom vratiti u devedesete, nemoj to raditi. Čak i ako primijenite ruž za usne na samom vrhu, boja usana će izblijedjeti, ostavljajući neugledan rub oko usana. Umjesto toga, izbjegnite liniju u cijelosti ili temeljito ružem ispunite usne kako bi boja bila postojana.

Nosite vodootpornu maskaru svaki dan

Ako se ne znojite abnormalno ili niste sinhronizirana plivačica, nema razloga zašto biste trebali nositi vodootpornu maskaru svaki dan. Vrlo se brzo suši na trepavicama, a budući da se te maskare teško uklanjaju, vjerojatno ćete intenzivnije trljati oči tijekom skidanjamake upa pa biste mogli ostati bez trepavica. A nove vam, znate i sami, neće narasti baš brzinom svjetlosti.

\"\"

Ne stavljate top coat

Ako se pitate zašto vaša manikura u kućnoj radinosti nikada ne traje nekoliko dana, u najmanju ruku onoliko koliko traje kada dođete iz kozmetičkog salona, dobro promislite šta radite krivo. Možda da uložite u još jedan beauty proizvod koji će vam pomoći da vam se lak ne skida brzo i da boja bude sjajnija.

Stavljate previše pudera

Osim ako ne skrivate nepravilnosti svemirskih razmjera nemate razloga da stavljajući puder na lice promijenite potpuno boju odnosno ten, jer ćete izgledati kao da nosite na licu masku. Umjesto toga, usredotočite se na probleme kao što su T-zona, područje oko nosa i ispod očiju, ostavljajući prostora koži da ipak, malo i diše.

Nanosite šminku pod krivim svjetlom

Moglo bi vam biti smiješno, ali šminku je najbolje nanositi na danjem svjetlu. To bi vam moglo dati najbolje rezultate. Uvijek pokušajte lice izložiti danjem svjetlu i šminkajte se u osvijetljenom prostoru. Naime, ako sjedite u svom sunčanom uredu, a prije toga ste nanosili puder u svojoj tamnoj kupaonici, budite sigurni da će vaši kolege primijetiti pogreške, piše fashion.hr

\"\"

Čuvate šminku predugo

Ako koristite sjenilo za oči koje ste imali u srednjoj školi, a sada ste studentica ili dama blizu 30-te onda znate da je to zaista dugo. Nije to ništa neobično. Jednostavno, zaboravimo na šminku koju ne koristimo, a vrijeme prođe dok se nismo ni okrenuli. Imajte na umu da šminka i nema neku zavidnu trajnost. Obično proizvodi imaju vijek trajanja u rasponu od nekoliko mjeseci do dvije godine.

Koristite pogrešan primer

Ovo je baš ogromna greška koju su vjerojatno mnoge dame ponavljale u svojoj beauty rutini. Najvažnije je ovdje naglasiti da, ako koristite puder na bazi vode (pogledajte sastojke!), nemojte ga spajati s primerom na bazi silikona. Bit ćete potpuno neuspješni u svojoj beauty misiji. Koristite proizvode s jednakim bazama. To je prioritet.