Nina Vukoja-Gilja: Svaka žena gaji posebnu ljubav prema kozmetici

Voditeljica marketinga i prodaje za drogerijske kupce u kozmetičkoj kući „Afrodita“ u našoj redovnoj rubrici govorila nam je o njenim omiljenim kozmetičkim preparatima, te otkrila zašto joj je večernji beauty ritual mnogo važniji od onog jutarnjeg

Piše: Lejla Lojo-Karamehmedović

Ako se odlučite sarađivati s jednom od najpoznatijih kozmetičkih kuća „Afroditom“, u njihovom bh. odjelu za marketing dočekat će vas simpatična i nasmijana Nina Vukoja-Gilja. Nina se u Kozmetiku Afrodita zaposlila odmah po završetku diplomskog studija na Ekonomskom fakultetu (Sveučilišta u Mostaru) 2009. godine. Njena ambicija i vrijedan rad urodili su plodom, pa Nina danas u ovoj kozmetičkoj kući radi kao voditelj marketinga i prodaje za drogerijske kupce.

\"\"

Večernji ritual

Ta dva segmenta su usko vezana i kada imamo određene kampanje, tada posebno planiram aktivnosti u drogeriji kao što su pozicioniranje proizvoda, dodatno izlaganje, označavanje i slično. A kada to završim onda se bacam na posao oglašavanja koje je u današnjem vremenu veoma široko i zahtjevno. Svaki dan zaista je novi izazov u kojem ste bogatiji za nova iskustva – kaže na početku našeg razgovora Nina s kojom smo ovog puta razgovarali o temama dragim svakoj ženi: kozmetici, uljepšavanju i beauty ritualima. Jer, ko nas može posavjetovati bolje od dame kojoj je kozmetika profesionalno opredjeljenje?

\"\"

Vjerujem da svaka žena gaji posebnu ljubav prema kozmetici i samoj njezi. Već kao djevojka počela sam se brinuti za njegu lica, ali o tome tada nisam ništa puno znala. A kada svakodnevno radite s kozmetikom i redovno idete na edukacije koje Kozmetika Afrodita organizira dva puta godišnje za kozmetičke salone s programom AFRODITA PROFESSIONAL,  imate priliku da dosta toga naučite. Uglavnom, sve sam pogrešno radila – s osmijehom će Nina, otkrivajući nam kako izgleda njen jutarnji beauty ritual.

\"\"

Ova dama dan počinje umivanjem s Clean Up pjenom za čišćenje, koja je odlična za uklanjanje masnoća s lica.

Slijedi toniziranje kože mojim omiljenim proizvodom bez kojeg ne mogu zamisliti dan, a to je Clean Up Hydra tonik sa hyaluronom. Tako kožu odlično  hidratiziram i vratim joj njen prirodni pH 5,5. Nakon njega koristim hidratantni serum Hydra Patch H20, a na kraju nanosim make-up. Večernja njega je, zapravo, najbitnija jer tada koža upija sve sastojke i veoma je važno pravilno skinuti make-up. Moj večernji ritual čišćenja lica počinje mlijekom za čišćenje, potom je obavezna pjena za skidanje masnih naslaga od mlijeka i dubinskog čišćenja pora kao i površinskog sebuma koji se redovno nakuplja na koži. Nakon toga lice temeljito operem vodom, hidratiziram tonikom s hyaluronom. Kako je sada zima, obavezno na lice stavljam Hydra Patch H20 ampulu koju umasiram u kožu koja se vrlo brzo upije i onda nanesem Hydra Patch H20 kremu za suhu kožu. U ljetnom periodu stavim serum i kremu.

 Kapi ljepote

S obzirom na brojne obaveze, te brz tempo života kojemu smo svi izloženi, Nini ostaje veoma malo vremena za odlazak u beauty salone. Preferira njegu u kućnoj radinosti. No, odlazak u matičnu Afrodita kuću u Sloveniji uvijek je prilika i za profesionalnu njegu.

Obavezno posjetim naš beauty centar gdje sebi priuštim tretmane njege lica i tijela. Najdraži tretman mi je s kisikom Pure Oxygen i preporučujem ga svim umornim osobama, posebno mamama jer zaista vrati energiju i svježinu kože. Rado uradim i tretman sa hyaluronom i aromaterapiju.

Naša sagovornica smatra da pristup njezi kože treba biti individualan, te da svakome odgovara nešto drugo. Njenom tipu savršeno odgovaraju i serumi za lice, posebno Hydra Patch H2O Boost Serum.

Mom licu je potrebna vlaga, pa je ovaj serum savršen izbor. Serum je super, jer se može koristiti kao podloga za make-up i njegujuće kreme ili kao samostalan hidratantni proizvod. Zbog lagane viskozne teksture brzo se upija i ne ostavlja masni sjaj. Za zreliji tip kože najbolja preporuka je 4D Collagen hidratantni serum koji će vas osvojiti zbog brze apsorpcije, ekstremnog vlaženja i liftinga kože – kaže Nina, koja pribjegava i malim beauty trikovima kada želi skriti umor na licu ili eventualne podočnjake.

Umornu kožu bez sjaja najbolje ćemo osvježiti upotrebom malih, a djelotvornih kapi ljepote – ampula. Jedna kura s ampulama traje samo sedam dana, ali daje iznimne regeneracijske učinke na koži. Ako nemate toliko vremena, onda preporučujem upotrebu hidratantne maske ili maske za područje oko očiju – na kraju će naša sagovornica.

Kamilica i kopriva

Brend Afrodita izrastao je na temelju ljudske medicine i saznanja. Prva Afroditina krema bila je napravljena od kamilice, za koju je i moja baka govorila, da pomaže osjetljivoj koži. Najprodavaniji šampon za kosu napravljen je od koprive. Zbog tog poštovanja tradicije i povezivanja modernih aktivnih sastojaka u tradicionalne formule, Afrodita je i danas veoma popularna. U nju najiskrenije vjerujem i koristim je s najvećim zadovoljstvom – iskrena je Nina.