\”Ladies In awards – Izbor žene godine\”: Inovacije u biznisu su njihov fah

Na «Ladies In awards – Izboru žene godine», koji će se dogoditi 15. decembra u Narodnom pozorištu u Sarajevu, izabrat će se najuspješnije žene u našoj zemlji u 2017. godini. Nominacije će se održati u šest kategorija (kultura, biznis, moda, poduzetništvo, inovacije u biznisu, društvena odgovornost), a svaka od pobjednica kategorija imat će priliku biti proglašena i za Ženu godine Ladies In.

Upravo prema različitosti kategorija i broja nominiranih vidljivo je koliko uspješnih priča stoji iza Ladies In zajednice.

Upoznajte nominirane kandidatkinje za kategoriju «Inovacije u biznisu»:

Anila Gajević, osnivačica i direktorica casting i talent agencije ZONA

Rođena je u Sarajevu 1979. gdje je diplomirala Književnosti naroda BiH na Filozofskom fakultetu. Od 1998. godine radi kao novinar i urednik za kulturu u vodećim bh. medijima kao što su Federalna televizija i “Dnevni avaz” gdje je provela šest posljednjih godina novinarske karijere. Godine 2008. osnovala je „Zonu“, prvu casting i talent agenciju u BiH koja je danas postala respektabilna agencija u jugoistočnoj Evropi i šire. Dobitnica je nagrade „Lady Boss“ Udruženja poduzetnica BiH. Prestižni časopis „Screen International“ uvrstio ju je prošle godine u vodeće lidere u filmskoj industriji (izbor „Future Leaders: Agents“), a ove godine postala je članicom Evropske filmske akademije.

Tri pitanja za Anilu:

 Šta stoji iza svake uspješne žene:

Nisam sigurna šta stoji iza drugih uspješnih žena, u mom slučaju, to je bila moja ideja, volja i disciplina, uz veliku podršku porodice i prijatelja koji su mi davali vjetar u leđa kako bih realizirala tu ideju.

 Za mene je uspjeh:

Što svaku noć mirno zaspim i bez osjećaja krivnje da sam nekoga povrijedila, sigurno ne namjerno.

Vaš moto:

Iskrenost je i vrlina, ali i mana, ja svjesno biram da budem žena s manama.

Maja Gerin, vlasnica brenda Pepetuske&Managerprodaje/Geneco d.o.o.

Za sebe kaže da je rođena pod sretnom zvijezdom 28.11.1981. u Sarajevu. Završila je Srednju školu primijenjenih umjetnosti u Sarajevu. Studirala je Fakultet političkih nauka, a zadnjih 16 godina je sretno zaposlena. Vlasnica je brenda Pepetuške, omiljenih igrački za djecu i roditelje.

Tri pitanja za Maju:

 Koje osobine Žena godine treba posjedovati?

Snalažljivost, energija, stav&široki smijeh i zlatan zub

Moj najveći strah je:

Slijepimiš

Ne mogu bez:

Ljubavi

 

 

Milica Savić, osnivačica brenda MAZA DOGWEAR

Milica je veliki zaljubljenik u modu. Rođena je 27.07.1992. u Banjoj Luci. Diplomirani je inženjer grafike i dizajna. 2014. godine spojila je ljubav prema modi i životinjama u brend odjeće za pse Maza dogwear. Vlasnik je dva psa koji su nepresušan izvor inspiracije i motivacije.

 

Tri pitanja za Milicu:

 

Da sam brend bila bih:

Gucci. Zaokružena priča… Uspjeh, godine uspavanosti i veliki povratak. Ne postoji nešto što ovaj brend nije preživio. Sad je stabilniji nego ikad, i predstoji mu samo sve svjetlija budućnost.

 

Ne mogu bez:

Moje male porodice.

 

Moj najveći strah je:

Da ljudi u Bosni i Hercegovini nikad neće razviti svijest da prvo cijene i vole svoje, domaće, pa tek onda da teže ka tuđem, stranom.

 

 

 

Koje kandidatkinje će ponijeti titulu pobjednica kategorija i koja od njih će ponijeti laskavu titulu Žena godine, isključivo zavisi od broja prikupljenih glasova na aplikaciji za glasanje koja je objavljena na portalu www.ladiesin.ba