STANOVNICI TUZLE UŽIVAT ĆE OVE SUBOTE U NATURAVITA ČAJEVIMA!

Ove subote gošća Naturavita kutka u TC Mercator u Tuzli biće poznata nutricionistkinja i blogerka Marizela Šabanović. Naturavita u subotu 22. decembra, priprema iznenađenje za sve čajoljupce u Tuzli, koji će u TC Mercator uživati u aromama omiljenih čajeva u periodu od 12 do 16 sati…

Doc. dr Marizela Šabanović, dipl. ing. rođena je u Tuzli. Diplomirala je 2004. godine na Univerzitetu u Tuzli, Tehnološki fakultet, smjer prehrambeni, kao Zlatni student. Stalna je saradnica novinarskih i medijskih kuća sa ciljem promocije pravilne prehrane. Jedan od projekata u kojem učestvuje je i emisija „Lonci i poklopci“ sa Vjekom Kramerom. Urednica je internet portala nutricionizam.ba. Stručna saradnica je iz oblasti nutricionizma mjesečnog magazina „Ljepota i zdravlje“. Dok uživate u omiljenom Naturavita čaju, blogerka i nutricionistkinja sa posjetiocima će rado podijeliti stručne i korisne savjete u vezi zdrave ishrane.

\"\"

Naturavita je nedavno predstavila i nove okuse na bh. tržištu u novom pakovanju “kocka”, narandža sa kurkumom i cimetom, kao i đumbir s limunom, koji će razbuditi vaša čula i ugrijati u bilo koje doba dana.

Aroma narandže sa cimetom i kurkumom neodoljivo podsjeća na zimu, a cimet kao jedan od najstarijih začina poznat cijelom svijetu po svojoj aromi, podsjeća nas na praznične dane, koji nam predstoje. Osim arome, cimet ima ljekovita svojstva, posebno može pomoći kod gastritisa, dijabetesa, povišenog holesterola, ali i bakterijskih infekcija. Kurkuma, ako niste znali, koristi u jačanju probave, smanjenju nadutosti, čišćenju krvi i ima brojne druge koristi, pa je ovaj čaj s narandžom, cimetom i kurkumom prava ljekovita bomba. Svi sastojci odlično djeluju i štite vaš organizam u hladnim zimskim mjesecima.

Naturavita čajevi sadrže posebno birane sastojke, koji pružaju ono najbolje od prirode što i potvrđuje sam slogan „Živjeti s prirodom“.  Uživajte uz svoje omiljene Naturavita čajeve vrhunskog kvaliteta, a obavezno probajte i nove okuse, koji će upotpuniti predstojeće praznike i zimske dane.