Haris Suljović: Kako je nastao LynchBurger

Inspiracija za Lynchburger bio je sam Jack Daniel\’s viski. Nije to samo neki obični viski, to je tradicija koja traje više od 100 godinu. Znam da gospodinu Danielu nije bilo lako napraviti ovakav fenomenalan viski, pa sam inspiriran njim, krenuo u pohod pravljena Lynchburgera – kazao nam je ovaj kreativni mladić

Piše: Indira Delić

U najpoznatijem sarajevskom hamburger baru odnedavno možete poručiti  LynchBurger, napravljen  od najboljih sastojaka koji će zaintrigirati vaša nepca. A iza recepta ovog ukusnog obroka skriva se kreativac Haris Suljović, autor bloga „Take Me To Food“.

Blog “Take Me To Food” nastao je 2016. godine, ali imam osjećaj da se stvarao posljednjih 15-ak godina, koliko kuham sam sebi. Obično kada nešto napravim prijateljima ili članovima porodice njihova sugestija bi bila da napravim restoran, ali kako je to skupa investicija, odlučio sam pokrenuti blog. U hrani uživam i volim je praviti, pa je pokretanje bloga bio sasvim normalan korak u životu – započinje svoju priču Suljović.

Ovaj inovativni mladić osmislio je “LynchBurger”, koji predstavlja spoj dobrog okusa, savršeno balansiranih sastojaka s okusom najpoznatijeg američkog viskija.

Inspiracija za Lynchburger bio je sam Jack Daniel\’s viski. Nije to samo neki obični viski, to je tradicija koja traje više od 100 godina. Znam da samom gospodinu Danielu nije bilo lako napraviti ovakav fenomenalan viski, pa sam inspiriran njim, krenuo u pohod pravljena Lynchburgera. Njegova aroma je posebna, tako da sam uspio da je izvučem i fokusiram se na nju. Dobio sam jedan burger kroz koji je prošao ukus Jacka, karameliziranog luka i bosanske tradicije – suho meso – kazao je Haris i dodao:

Lynchburger je drugačiji burger po tome što se pri pravljenju nisu koristili sastojci koje možete naći u standardnim burgerima i burgerima koje možete konzumirati u našem gradu. Moja životna burger misija jeste da svaki sljedeći burger, koji napravim, da bude još bolji, tako da je i Lynchburger morao biti drugačiji od drugih.

Brzo, fino i drugačije (ako može stati)

– “Take Me To Food” blog sam osmislio kao mjesto gdje ljudi mogu pročitati recepte jela koje mogu napraviti brzo, sa sastojcima koje mogu naći u svom marketu ili pijaci, a da sve to bude preukusno. Osim što mogu pročitati recepte, od početka godine recepti se mogu i gledati. Video produkcija počela je vrlo spontano, a sada je uvježbana mašinerija, koja osim recepata, ima i Burger Show i neke zanimljive klipove o hrani. Želja mi je i da moj YouTube kanal (Take Me To Food) podignem na veliki nivo objavljujući klipove najmanje tri do četiri puta sedmično – istakao je Haris.