Oprah Winfrey tvrdi da je ovo 5 savjeta za sretniji život

Put do harmonije i sreće poprilično je jednostavan, barem ako pitate jednu od najpoznatijih voditeljica svih vremena…

Oprah Winfrey je osoba koja je oblikovala format talk showa i koja će zauvijek ostati omiljeno televizijsko lice miliona ljudi. Njen su je marljivi rad i istančane socijalne vještine dovele u poziciju u kojoj će biti sigurni da će svi baš uvijek poslušati ono što ima za reći, pa makar se možda s time i ne slagali.

Primjerice, na nedavno održanoj dodjeli nagrada Zlatni globus, Oprah Winfrey ponovno je održala osnažujući govor s feminističkom porukom o kojem danas na društvenim mrežama svi pričaju. Posljedično, kad osoba takve reputacije dijeli savjete za sretniji život, mnogi će htjeti sjesti i zapisivati.

Za američko izdanje časopisa Vogue je tako nedavno izdvojila pet jednostavnih pravila kojih se svakodnevno pridržava i koji joj pozitivno utječu na život, a mi vam ih prenosimo u nastavku!

Ključ je u balansu

\”Mogu jesti sve što poželim, ali ne moram sve što poželim jesti u isto vrijeme. To je cijela filozofija života, možeš dobiti sve, ali ne odjednom.\”

Odustajanje od zadanih normi ljepote

\”Dani u kojima sam bila opsjednuta time koliko sam mršava su davno prošli, kao i dani u kojima sam htjela doseći neki standard kad je u pitanju fizički izgled. Sad se osjećam najljepše kad se osjećam dobro.\”

Pronalazak vremena za sebe

\”Uvijek pronađem način da barem jednom u danu budem sama sa sobom. Ako pričamo o idealnom scenariju, imat ću 20 minuta za sebe ujutro, a onda i 20 minuta za sebe navečer.\”

Jutra obilježena zahvalnošću

\”Nikad ne postavljam alarme, ne vjerujem u njih i smetaju mi. Umjesto toga, sama se od sebe ustajem oko 6 sati, budući da su i moji psi navikli na takav raspored. Prva misao nakon buđenja svakog dana glasi ovako nekako: Živa sam. Hvala!\”

Život u sadašnjosti

\”Udahnite, izdahnite i podsjetite se da je upravo ovaj trenutak jedini koji imate i jedini za koji znate.\”

(buro247)