Novosti iz “MAZA Dogwear” radionice

Kolekcija, “How Do You Wear Your Faux Fur?, sadrži četiri krznena komada, koji su do posljednjeg detalja prilagođeni psima. Najviše pažnje privlači pink bunda prikladnog imena “Pinky Promisse”

Piše: Indira Delić

Milica Savić, vlasnica brenda MAZA Dogwear, nakon što je nagrađena priznanjem za Doprinos razvoja inovativnih ideja u modnoj industriji, na prošlogodišnjem “Izboru Žene godine – Ladies In Awards” odlučila je nadograditi svoju maštovitost, te ljubiteljima modnih dodataka za pse ponuditi nešto novo.

\"\"

Naime, “MAZA Dogwear”, domaći brend odjeće i dodataka za pse, plasirao je zimsku kolekciju, koja u stopu prati aktuelne modne trendove.

Kolekcija, “How Do You Wear Your Faux Fur?, sadrži četiri krznena komada, koji su do posljednjeg detalja prilagođeni psima. Najviše pažnje privlači pink bunda prikladnog imena “Pinky Promisse”.

\"\"

Mazine jaknice, osim ljepote dizajna, odlikuje i funkcionalnost, pa je tako na poleđini svake kreiran patent za povodac.

Moja vizija od samog početka bila je kreiranje odjeće za pse koja je moderna, zanimljiva i ne tako dostupna u našoj okolini. Ove sezone poigrala sam se vještačkim krznom. Ideja mi je bila da napravim komade koji će biti trendy jer je, ove sezone, vještačko krzno definitivni must have, a koji će ujedno biti i svevremenski komadi kojima ćete se vi i vaši psi uvijek vraćati. Kad može Kim Kardashian, zašto ne bi umjetno krzno nosili i vaši psi. Brendu je, naravno, uvijek fokus na kvalitetu i praktičnosti, zato smo dizajn unaprijedili kako bi odgovarao i onim psima koji su veći ljubitelji oprsnika nego ogrlica – kazala je Milica Savić.

\"\"

Podsjećanja radi, ovaj brend nastao je prije pet godina, najprije, iz lične potrebe za kvalitetnom, a opet modernom i trendovskom odjećom i dodacima za pse. Milici je u početku kreiranje odjeće za pse bio samo hobi, u kojem je spojila ugodno s korisnim, ljubav prema životinjama i modu. No, vrlo brzo odlučila je u potpunosti posvetiti se ovom poslu.

\"\"

 – Da mogu vratiti vrijeme, opet bih napravila iste korake, jer svaka pozitivna poruka koju dobijem, svaka pozitivna reakcija na MAZA brend ne samo da opravdava postojanje brenda nego mi daje poticaj da nastavim dalje i da radim sve bolje – s ponosom će Savić.

\"\"

 Oaza za ljubitelje pasa

– U “MAZA Dogwear” ponudi nalaze se jedinstveni i ručno rađeni proizvodi poput dukseva, jaknica, marama, čarapa za pse, svečanih dodataka, ali i nešto klasičnijih ogrlica i privjesaka. Svaki komad pravljen je prema mjerama naručioca i s velikom pažnjom usmjerenom na detalje. Njihov online shop predstavlja pravu malu oazu za ljubitelje pasa, odnosno za sve one koji ova četveronožna bića smatraju članom porodice, a ukoliko želite dnevnu dozu fenomenalnih fotografija sa psima i zanimljivih komada odjeće, obavezno zapratite njihov Instagram profil (mazadogwear) i Facebook stranicu (MAZAdogwear).