Evo zašto vam je koža suha

U svakoj boljoj  apoteci i trgovini proizvoda za njegu kože, možete obaviti testiranje kože kako bi provjerili koliko je dehidrirana i koji tačno tip kože imate. Čak i kada saznamo imamo li masnu, suhu, mješovitu ili normalnu kožu mislimo da je to stanje nepromjenjivo i da je takvo oduvijek, no istina je nešto drugačija

Svako stanje kože može se dovesti pod kontrolu, a određeni tip kože može biti takav u tom trenutnom stanju, što bi značilo da, ako u određenom periodu koristite previše proizvoda koji isušuju kožu, najvjerojatnije će vam koža biti dehidrirana i suha više nego što bi trebala biti. Kod masne kože problem je neprestano lučenje sebuma, skidanje šminke nakon nekoliko sati i sjaj; kod mješovite kože nekontrolirana T zona, a kod suhe ljuštenje lica šta god da stavimo na njega. Postoje određene stvari koje radimo i preparati koje svakodnevno koristimo, a nismo ni svjesni koliko utječu na dehidriranost i tip kože.

Proizvodi koji sadrže alkohol najveći su NE kada je njega kože u pitanju jer, kakav god tip kože imali, alkohol u dugoročnoj i svakodnevnoj upotrebi neće učiniti ništa dobro za vaše lice. U nastavku pročitajte u čemu možda griješite ako imate suhu i perutavu kožu.

Fiksator

Koliko god se fiksator možda činio kao odlično rješenje jer će vam osvježiti lice, dati vam glowy izgled i pritom zadržati šminku na svom mjestu, fiksatori koji sadrže alkohol kao glavni sastojak veliki su problem za suhu kožu. Obavezno izaberite fiksator koji ne sadrži alkohol kako biste dobili look koji želite i zadržali zdravu i hidratiziranu kožu.

Losion za pranje lica

Losioni i gelovi koji su namijenjeni masnoj koži često će isušiti lice do te mjere da osjetite zatezanje kože, što nipošto to ne biste smjeli osjećati. Čistilica za lice koju koristite ne smije pružati neugodan osjećaj zatezanja lica i suhoće, pa ako imate suhu kožu pripazite da izbjegnete salicilnu ili glikolnu kiselinu u sastavu proizvoda jer upravo kiseline mogu biti pregrube. Također, svakih nekoliko dana stavite hidratantnu masku za lice, piše fashion.hr

Koristite previše pudera

Ako se vaša koža pretjerano ljušti, stvar može biti u tome da koristite previše pudera koji konstantno dehidrira vašu kožu (posebno ako se radi o onom u kamenu ili mousse). Izaberite tekuće pudere koji neće matirati kožu, a kada koristite onaj u prahu ili kamenu pobrinite se da ih rasporedite samo po dijelovima lica i to mekom spužvicom, a ne četkicom jer vam koža zbog četkica može djelovati suho i cakey.