San Francisco je u potpunosti uveo zabranu prodaje krzna!

Hvalevrijedan potez

San Francisco je postao najveći američki grad koji je zabranio prodaju bilo kakvih proizvoda načinjenih od krzna, a takav je potez važan na više razina…

San Francisco je postao najveći američki grad koji je u potpunosti zabranio prodaju krzna i proizvoda načinjenih od krzna!

Zabrana će na snagu stupiti od 1. januara iduće godine, a prodavači će postojeće zalihe moći prodati do januara 2020. godine. San Francisco se ovim potezom pridružio kalifornijskim gradovima West Hollywoodu i Berkeleyju, koji su hvalevrijedan zakon donijeli još i prije.

Međutim, kako to obično i ide, zabrana krzna se nije svima svidjela, pa su tako proizvođači i prodavači glasno negodovali i isticali kako će stotine porodica ostati bez posla.

Bilo kako bilo, radi se o globalnom trendu koji više nije moguće ignorirati; zabranu krzna uvela je i Njemačka, a na gotovo mjesečnoj bazi stižu vijesti o modnim kućama koje odbacuju krzno. Versace, Michael Kors i Gucci samo su neke od njih, a možemo očekivati da će to postupno učiniti svi.
(buro247.hr)