ILLY – NAJBOLJE ŠTO ESPRESSO MOŽE PONUDITI

 Bilo da je pijete ujutro ili tokom dana, kava je postala dodatak prehrani bez kojeg je, složit će se mnogi, nemoguće. Spravljen od crnih, prženih i samljevenih zrna, poslužen obično topao, kava je jedan od najomiljenijih i najkonzumranijih napitaka u svijetu

Uzgoj, prerada i spravljanje kave danas je dovedeno do savršenstva, a mnogi tu vještinu nazivaju umjetnošću. Savršeno izbalansirani okusi, omjeri vrsta u mješavini i način spravljanja ono su što izdvajaju vrhunske kave. Sinonim za jednu takvu je svakako i Illy, najpoznatija italijanska kava, koja je svojim okusom i mirisom mamila posjetioce prvog Confesta In Horeca, održanog 8 i 9 maja u Sarajevu.

\"\"

Da kava treba savršeno mirisati, imati besprijekoran ukus ali i izgled pobrinuo se da prisutnima predstavi barista Igor Nuždić, pobjednik u takmičanju za Latte art. Okupljenim gostima, Igor je predstavio umijeće pravljenja najčešće konzumirane kave – espresso kave iz kapsule, koje su namjenjene kućanstvima,  i kućnim aparatima kao i objektima sa manjom potrošnjom. Pored toga posjetioci su mogli uživati u kreiranju pravih umjetničkih djela koje je Igor stvarao uz pomoć pjene od mlijeka, služeći prisutnima savršeni cappuccino, te se i sami okušati u pravljenju vlastitih kreacija.

\"\"

Illy je jedna je od najpoznatijih kava u Europi ali i svijetu. Prvobitno inovativno pakovanje, da se umjesto potiska zraka koristi dušik, nizak postotak kofeina, savršeno izbalansiran omjer između kiselosti i goričine, čini illy kafu jedinstvene i pamtljive arome. Illy je mješavina 9 vrsta 100% Arabica sorti, jedinstvenog pakovanja koji ne dopušta gubitak kvaliteta i okusa, bez obzira na uslove, Illy predstavlja najbolje što espresso može ponuditi.