Desert iz snova napravite brzo i jednostavno, pa uživajte u njemu… Svježi sir, jagode i korica limuna garantiraju osvježenje u dolazećim toplim danima
Sastojci:
Tijesto: 250 g brašna, 125 g maslaca, 100 g šećera, žumance
Nadjev: 250 g svježeg sira, 100 g šećera, prašak za puding od vanilije, naribana korica limuna, 4 jaja, 2 i 1/2 dl slatkog vrhnja, 500 g jagoda, preljev za tortu (crveni)
Priprema:
• Od brašna, maslaca, šećera i žumanca umijesite brzo tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite sat, dva u frižider.
• Ohlađeno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini te njime obložite dno i rubove okruglog kalupa.
• Viljuškom izbockajte tijesto i pecite ga desetak minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
• Izmiksajte sir sa šećerom, praškom za puding, limunovom korom i jajima. Čvrsto ulupajte vrhnje te ga dodajte smjesi.
• Nadjenite tijesto pripremljenom smjesom i pecite oko 45 minuta. Ostavite ga neka se malo ohladi.
• Operite jagode, dobro ih ocijedite, skinite višak, prepolovite i složite na kolač.
• Pripremite preljev prema uputama na omotu i njime prelijte jagode. (24sata.hr)