Sladoledi zbog kojih vas neće gristi savjest

Sladoled je jedan od deserta za kojim često žudimo, no vrlo rijetko ga pripremamo. Vjerojatno zbog toga što je većina recepata za sladolede poprilično složena. S druge strane, previše sladoleda nas itekako može koštati dobre linije, a s obzirom da je ljeto tek na početku o tome svakako trebamo voditi računa. Zbog toga smo za vas izdvojili nekoliko recepeta za zdrave i što manje kalorične sladolede. To, opet, ne znači da ovi sladoledi nisu ukusni. Naprotiv…

Kokos sladoled

\"\"

Sastojci (za 2 porcije):

  • 1/2 čaše kokosovog mlijeka
  • 1/4 šolje kokosovog brašna
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanilije
  • 2 zaleđene banane

Priprema:

Sve sastojke ubacite u blender, dobro smiksajte i zaledite na barem 4 sata.

Sladoled od malina

Sastojci (za 2 porcije):

  • 3 šoljice malina
  • 2 šoljice jogurta
  • Stevia
  • 1 i pol kašičica ekstrakta vanilije

Priprema:

Maline, jogurt, steviju i vaniliju ubacite u blender i miksajte do glatke smjese. Dodajte komadiće malina. Ubacite u zamrzivač dok se smjesa ne stisne te poslužite samo ili sa dodacima po izboru.

Sladoled s bobičastim voćem

\"\"

Sastojci:

  • 150 grama smrznutog bobičastog voća
  • jedna banana
  • šaka preko noći u vodi namočenih indijskih oraščića (inače vam neće nastati kompaktna smjesa)

Priprema:

Ovaj sladoled ne sadrži mliječne proizvode, stoga je idealan za osobe koje ne podnose laktozu. Bananu usitnite u blenderu i tek tada dodajte indijske oraščiće i bobičasto voće. Ostavite sjeckalicu neka radi dok cijela smjese ne postane povezana i kremasta. Dobit ćete osvježavajući ledeni desert.

 Medeni sladoled

\"\"

Sastojci: 500 gr slatkog vrhnja, 2/3 soljice meda i 4 bjelanceta.

Priprema:

Vrhnje istucite u šlag, te ga držite u frižideru dok pripremate ostale sastojke. Med stavite u lonac te ga zagrijte do vrenja na srednje jakoj vatri. Neka se kuha dvije minute, a za to vrijeme miksajte bjelance dok ne poprime blijedu, bjelkastu boju. Vrući med vrlo polako dodajte bjelanjcima, neprestano miješajući ručnim mikserom, te s miješanjem nastavite dok se smjesa ne ohladi (oko pet minuta). Bjelance s medom, zatim, kuhačom lagano umiješajte u šlag i dobivenu sladolednu smjesu zamrznite u čvrsto zatvorenoj posudi.