Osam stvari koje morate imati u torbi za plažu

Ljetna druženja na plaži uistinu su neodoljiva. No, kako biste mogli nesmotreno uživati u svim čarima sunca, soli i ostalim prednostima dana provedenog na moru, predstavljamo vam osam stvari koje morate imati u vašoj torbi za plažu. Odlazak na plažu treba biti uživanje, odmor, relaksacija uz omiljenu knjigu i koktel

Priredila: Ilma Jakubović

 Krema za sunčanje

Proizvod bez kojeg ne možete zamisliti odlazak na plažu. Krema za sunčanje sa zaštitnim faktorom prva je stvar koja treba da se nađe u vašoj torbi. Najbolje bi bilo kada biste namazali cijelo tijelo kremom sa zaštitnim SPF faktorom. Nemojte ići na broj ispod 20, bez obzira na to koliko melanina u sebi imate. Morate sačuvati kožu od štetnih sunčevih zraka!

Peškir za plažu

Ono što vam je neophodno jeste veliki peškir, koji ne bi trebao da bude grub, bez obzira hoćete li ležati na pijesku, kamenju ili ležaljci. Također, ne bi bilo loše da ponesete i jedan mali peškir kojim biste mogli da obrišete lice nakon izlaska iz vode.

 Voda

\"\"

Hidratizacija je najbitnija upravo u vrijeme velikih ljetnih vrućina zato uvijek imajte bočicu vode uz sebe. Možda nećete primijetiti da se, dok se vi bezbrižno brčkate u moru ili vodi, vaše tijelo znoji i gubi vodu. Kako bi spriječile dehidriranje, ponesite sa sobom bočicu vode, domaćeg čaja ili svježeg soka. Bocu prije odlaska stavite u zamrzivač da se potpuno zamrzne i takvu  je ponesite na plažu. Napitak bi trebao ostati hladan barem nekoliko sati.

 Naočale za sunce

Dobre sunčane naočale neizostavan su komad svakog ljeta i nikako ne smijete zaboraviti da ih ponesete sa sobom na plažu. Povedite računa da kupite naočale s kvalitetnim staklima, koje će vam sačuvati vid od sunčevih zraka.

 Rezervni kupaći

Ako iz mora izlazite dvije minute prije polaska kući, svakako ponesite još jedan rezervni kostim ili barem njegov donji dio. Iako je toplo, vrlo lako se možete prehladiti ako predugo hodate u mokrom kupaćem kostimu, a dok ste na ljetovanju to svakako ne želite.

 Šešir

\"\"

Važno je koži lica pružiti dodatnu zaštitu, a šešir, ne samo da je praktičan dodatak, nego i veoma trendy. Izbor je veliki.

 Čarobni neseser

Svakoj je ženi uvijek potrebna kozmetička torbica koja će sadržavati one najvažnije proizvode u slučaju nužde, pa je ne bi trebalo izostavljati ni iz torbe za plažu. Neseser neće oduzeti mnogo mjesta, a u njemu bi se svakako trebali naći higijenski ulošci ili tampon, vlažne maramice, maleni češalj za kosu, flasteri i balzam za usne. Također u njega možete spremiti nešto novca da ne morate nositi cijeli novčanik sa svim karticama i dokumentima.

 Zanimljivo štivo

\"\"

Uz dobru i zanimljivu knjigu, vrijeme će vam brzo proći, a vrijeme provedeno sunčajući se maksimalno ćete iskoristiti. Ako već niste odabrali omiljenu knjigu, pogledajte naše prijedloge u rubrici IN Biblioteka (Ladies In magazin). A ne zaboravite na plažu ponijeti i novi broj Ladies In magazina.