Za blistavo lice potrebna vam je voda s limunom

Voda s limunom već dugo je veoma popularan napitak u cijelom svijetu. Neki vjeruju kako će upravo konzumirajući je postići više energije tokom dana, te izgubiti višak kila

Bez obzira da li je napravite kući kao jednostavnu limunadu bez drugih dodataka ili u bocu vode dodate komadiće limuna i kore, dobro ste učinili. Naime, limun i koža super se slažu zahvaljujući snažnim antioksidanskim djelovanjem vitamina C kojeg je prepuno ovo voće. Limunska voda uspješan je borac protiv umorne kože i nemilih akni, a poboljšava i rad organizma.

\"\"

1. Pomaže u stvaranju kolagena

O njemu se u zadnje vrijeme često priča jer upravo kolagen je iznimno bitna stavka svake sjajne i zdrave kože. Protein koji pronalazimo u mišićima, kostima i koži zaslužan je za elasticitet i zdravlje cijelog organizma, a posebno kože i njene regeneracije.

2. Odličan u borbi protiv akni

Vitamin C ključan je protivnik bakterija na koži i akni. On eliminira bakterije i sprječava njihovo ponovno pojavljivanje, a pomaže i u detoksifikaciji organizma što rezultira zdravim i blistavim sjajem kože.

\"\"

3. Regulira hormone i smanjuje stres

Nadbubrežne žlijezde su one žlijezde u organizmu koje proizvode nužne hormone poput kortizola koji reguliraju pravilnu funkciju metabolizma, krvnog pritiska i razinu stresa. Ako one nisu zdrave i ne dobivaju dovoljno vitamina C, između ostalih, vrlo vjerojatno pojavit će se vrtoglavica, diskoloracija kože, slab imunitet i pojavu akni, piše fashion.hr.

\"\"

4. Štiti kožu od oštećenja

Jedna od najvažnijih prednosti vitamina C jest njegovo antioksidans svojstvo čime štiti kožu od oštećenja uzrokovanih, primjerice, masnom hranom, onečišćenjem zraka, alkoholom i dimom cigareta. Oštećenje slobodnim radikalima, kako nazivamo cijelu spomenutu skupinu, vrlo vjerojatno uzrokovat će znakove preranog starenja, pojavu tumora, Parkinsonove bolesti i slično. Kako se od ovakvih onečišćenja ne možemo zaštiti jer su neizbježna svakodnevna pojava, bitno je djelovati preventivno i, između ostalog, konzumirati dovoljno vitamina C, a najjednostavnije dodajući limuna običnoj vodi.