Gucci pripremio pravu beauty poslasticu

Ništa ne prolazi ispod svjetovnog modnog radara pa tako ni novost da je velika modna kuća Gucci otvorila vlastiti profil specijaliziran za ljepotu

Otkad je Alessandro Michele zaludio Gucci i njegove simpatizere vlastitom vizijom, brend je zaživio punim plućima. Gotovo svaki komad koji izbacuju rasprodan je sve kraćim periodima, a mnogi se referiraju baš na Gucci ne bi li otkrili njihovu tajnu uspjeha. No tajna leži upravo u potezima poput ovog jer je kreativni direktor već nekoliko puta u DNA brenda dodao nekoliko ključnih okosnica. Tako se ovih dana na Instagramu pojavio novi profil sasvim jednostavnog imena \’Gucci Beauty\’ koji će brendu poslužiti kao mjesto na kojem će predstaviti sve nove kolekcije i proizvode vezane uz svijet ljepote, ali i pokušati približiti umjetnost današnjoj millennials generaciji.

Tako prva serija fotografija objavljenih za nekoliko dana prikazuje neke od poznatijih i manje poznatih umjetničkih djela, od europskih umjetnika i prikaza života na dvoru u 18. stoljeću do portreta Egipćanki. Uz svaku fotografiju nalazi se i detalj opis o umjetničkom djelu, vremenu nastanka, inspiraciji te u konačnici imenu umjetnika. Ovakav potez sasvim je jasan budući da je Gucci bio jedan od onih koji je u posljednjih nekoliko godina nametnuo suradnju sa savremenim umjetnicima kao jednom od najpoželjnijih. Coco Capitan i njeni nezaobilazni natpisi koji su osvanuli u gotovo svakoj metropoli diljem svijeta pravi su primjer toga. Stoga nestrpljivo iščekujemo saznati što je Alessandro pripremio za ovaj projekt jer, nesumnjivo, nas očekuje prava beauty poslastica. (fashion.hr)