Jasna Hadžimehmedović-Bekrić, dobitnica priznanja za razvoj bh. dizajnerske scene

Bh. dizajnerica

Priznanje za razvoj bh. dizajnerske scene

Naša zemlja bogata je vrsnim kreativnim znalcima, a jedan istinski dragulj, zasigurno je poznata modna dizajnerica i kostimografkinja Jasna Hadžimehmedović-Bekrić. Njena ljubav prema dizajnu javila se veoma rano, a svojim istančanim ukusom za modu i stil osvojila je simpatije mnogih dama, koje u svojim garderoberima žele imati kreaciju rađenu pod njenom palicom.

Svaka Jasnina nova kolekcija jedan je novi eksperiment, istraživanje, ispitivanje, kojim sebi postavlja nove izazove.

 Ljubav prema crtanju razvila sam još u djetinjstvu. Kada je trebalo da upišem srednju školu nije bilo dileme, Srednja škola primijenjenih umjetnosti bila je moj jedini izbor, a smjer tekstilni dizajn, idealan za umjetničko i dizajnersko izražavanje. Poslije srednje škole upisujem Akademiju likovnih umjetnosti također u Sarajevu i to Odsjek Produkt dizajna koji mi je omogućio da istražujem polje modnog dizajna, ali i da se upoznam s drugim smjerovima u dizajniranju. Sve mi je itekako pomoglo u profesionalnom razvoju – kazala je Jasna i dodala:

 Nastojim da svaka nova kolekcija bude jedan novi eksperiment, istraživanje, ispitivanje. Česta inspiracija mojih kolekcija je priroda, bilo da se radi o beharu, šumi, vodi… Nekad je to arhitektura, tj. elementi prirode u arhitekturi, a nekad je inspiracija umjetnost. Ideja se rađa u momentu kada me nešto oduševi, zaintrigira toliko da poželim prenijeti tu svoju emociju kroz medij kakva je moda.