Ukusni i vrući napitak od đumbira utoplit će \”hladne\” kosti i pomoći vam da se oduprete prehladama
Sastojci:
grumen svježeg đumbira
1 litar obične vode
nekoliko kašičica domaćeg meda
1 limun
Priprema:
Ogulite korijen đumbira i narežite na tanke kriške.
Stavite đumbir u lonac i prelijte ga vodom, pa stavite da kuhajte ovaj aromatični korijen barem 15 do 20 minuta na umjerenoj temperaturi.
Nakon toga maknite s vatre i pustite da odstoji još barem pet minuta.
Odvojite đumbir od tekućine, tekućinu zasladite domaćim medom i zakiselite limunom po želji i pijte vruće.
Razlozi zbog kojih biste trebali skuhati napitak od đumbira:
1. Osnažuje tijelo i jača imunitet
2. Ubrzava oporavak ako ste bolesni
3. Smiruje mučninu i nervozu u želucu
4. Blagonaklono djeluje na nervni sistem
5. Potiče probavu i rad crijeva, pa smanjuje nadutost
6. Potiče cirkulaciju
7. Utoplit će vas bolje od najdeblje zimske dekice (zadovoljna.hr)