Popularne \”brownie\” kocke dobile su svoj naziv zbog lijepe tamnosmeđe boje koju mogu zahvaliti čokoladi i(li) kakao prahu
Za njihovu pripremu ne treba vam puno vremena, a u nastavku pronađite jedan od najjednostavnijih recepata za ove fine čokoladne kocke, piše 24sata.hr
SASTOJCI ZA ČOKOLADNE KOCKE
– 15 dag maslaca
– 10 dag šećera
– 4 jaja
– 20 dag oštrog brašna
– 5 dag kakaoa
– 10 dag tamne čokolade
– 1 šaka nasjeckanih prženih lješnjaka
– 1 mala kašičica praška za pecivo
– prstohvat soli
PRIPREMA
1. Zagrijte šporet na 180 Celzijevih stepeni. Namažite kalup željenog oblika s malo maslaca i zatim pospite s brašnom.
2. Maslac narežite na manje komade i stavite u zdjelu u kojoj ćete ga topiti. Zatim čokoladu raskomadajte na kockice, ubacite u maslac i sve zajedno otopite na vrlo laganoj vatri.
3. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i kakao. U drugoj zdjeli mikserom tucite jaja i šećer pet minuta. Zatim lagano kuhačom ili špatulom umiješajte otopljen i prohlađen maslac i čokoladu. Naposljetku dodajte mješavinu brašna i kakaoa te dobro promiješajte.
4. Ulijte smjesu u kalup i pecite 20 minuta. Kolač će vam pod prstima možda djelovati previše mekano, ali upravo takav mora biti jer će se tokom hlađenja još \”stisnuti\”.
SAVJET: Ako ne volite lješnjake, ne morate ih staviti u kolač. Slobodno iskoristite druge orašaste plodove po želji ili ih u potpunosti izbacite. Kolač će biti još ukusniji ako ga nakon hlađenja premažete pekmezom po želji i zatim prelijete čokoladnom glazurom.
PRIJATNO!