Napravite chia puding

Merima Omerašević važi za pionirku u pravljenju sirovih poslastica u našoj zemlji. Njeni s mnogo mašte pripremljeni deserti i slana jela osvajaju mnoštvom okusa i nesvakidašnjim izgledom

Instagram: Rawfoodism

Facebook: Mima’s vegan bakery

Foto: Maja Topčagić

Sastojci:

1 šolja biljnog mlijeka (bademovo, kokosovo, zobeno…)

2-3 kašike chia sjemenki

1/2 kašičice cejlonskog cimeta

1/2 kašičice burbon vanilije

eventualno nekog zaslađivača

1/2 šolje malina

Priprema

Pomiješajte sve sastojke i sačekajte 15-ak minuta. Ponovo promiješajte i ostavite pola sata do sat vremena da odstoji, ili preko noći. Servirajte s blendiranim malinama. Možete i u sami puding ubaciti neko cijelo voće. Varijacija je bezbroj.