Ensar Dervišbegović, Hair with Character: Top 5 frizura za 2019.

Aktuelni hairstyle trendovi očekuju od vas da se pridružite nevjerovatnim mogućnostima transformacije. Ravno ispeglana ili blago talasasta kosa, visoki sleek rep, sve to će biti odlična podrška modnom trendu koji donosi tekuća godina

\"\"

Blunt bob

\"\"

Srednja dužina kose, koja je posljednje dvije godine mainstream, zadržat će se i sada. Imajući u vidu utjecaj 90-ih godina, osim messy boba, na scenu stupa i njegovo veličanstvo – blunt bob! Svjetski celebrityji poludjeli su za ravno rezanom kosom, koju još nazivaju i glass hair. Stoga će 2019. biti u njegovom znaku.

Inspiracija iz prošlosti

\"\"

Šiške inspirirane 70-im godinama, koje je samouvjereno nosila Brigitte Bardot, te lagana tekstura na kosi, upotpunit će boho stil. Karakteristično za takozvane ‘zastavice’, koje odlično pristaju i na puštenu ili podignutu kosu, jeste i to da se mogu prilagoditi svakom obliku lica.

Čisti tonovi

\"\"

Bilo da se odlučite za hladni ashy silver ton, ili lagani bakreno-zlatni, kojeg nosi američka glumica Emma Stone, na pravom ste putu. Karakteristično za 2019. godinu je da su velika frizerska imena najavili povratak čistih monohromatskih tonova bez balayage refleksija.

Kratko je in

\"\"

 Otkako su se 1996. godine Brad Pitt i Gwyneth Paltrow pojavili s kratkom kosom slične teksture i oblika, kratka frizura je postala svake godine neisključivi trend. Katy Perry i Kate Hudson su 2018. godine najavili kratku kosu kao hit u 2019. Odlična promjena za hrabre!

Punđe

\"\"

Punđa na vrhu glave, takozvani diy top knot bun, mogli smo da vidimo na prošlogodišnjem fashion weeku prilikom prezentacije Chanelove kolekcije, kao i još nekih drugih planetarno poznatih brendova. Osim što izgleda ležerno, ova razbarušena frizura je općeprihvaćena i kao dnevna i kao noćna opcija pokupljene kose. Također, u trendu balayaga tamni izrastak sa svijetlim vrhovima daje momenat originalnosti