Film Fuga spreman za pohod na filmske festivale

Kratki igrani film Fuga u završnoj je fazi postprodukcije. Scenarij i režiju potpisuje glavni i odgovorni urednik eFM radija i video-kolumnista Zoka Ćatić. Fuga na specifičan način govori o svakodnevnici života u BiH nakon rata, a sniman je krajem prošle godine u Sarajevu.

– Imajući u vidu da nisam profesionalac u svijetu filma, već da se njime bavim iz ljubavi, velika mi je čast da je ekipa vrhunskih profesionalaca u ovom poslu pristala biti dio moje \’igre\’ i potrebe da se izrazim i na jedan način zaokružim poslijeratni period moga života. Ideja za scenarij nastala je prije nekoliko godina u jednom telefonskom razgovoru s Amrom Bakšić Čamo, kada se pojavila informacija da BiH ne posjeduje originalni primjerak Dejtonskog mirovnog sporazuma. Od prvobitne verzije do danas, mnogo se stvari promijenilo do konačne verzija scenarija koju smo snimili, ali je suština ostala ista – kaže Ćatić.

\"\"

U filmu naslovne uloge igraju: Roman Mehić, Alena Džebo, Slaven Vidak, Semir Krivić, Maja Zećo, Robert Krajnović. Direktor fotografije je Almir Đikoli, šarfer i kolor korekciju radio je Faris Dobrača, montažu Mirza Ajnadžić, ton Slađan Vujić, dok je za postprodukciju i mastering tona zadužen Nenad Kovačević. Trailer filma dostupan je na linku: https://www.youtube.com/watch?v=KvkmdqAEGco&feature=youtu.be