Najbrži plesači na svijetu 15. aprila u Kamernom teatru 55

FRICSKA, grupa od tri talentovana mladića, koji nose titulu najbržih plesača na svijetu, doći će u Sarajevo 15. aprila 2019. godine, gdje će održati energičan i nekonvencionalan plesni show u Kamernom teatru 55 u 20.00 sati.
Plesni šou je dio serijala programa Sedmica mađarske kulture u Bosni i Hercegovini, koji traju od 7. februara do 9. maja. Na repertoaru će ukupno biti 23 programa u 10 gradova Bosne i Hercegovine.
Organizator je Ambasada Mađarske u Bosni i Hercegovini.
Ulaz je slobodan, broj mjesta ograničen.

Virtuozni plesni ansambl Fricska, što znači nagli, oštri pokret, sastoji se od pobjednika plesnih takmičenja. Čine ga Ahmed Moussa, Gergeli Balint Papp i Mate Bence Papp,
koji zajedno plešu više od 10 godina. Na britanskom Got Talentu 2015. godine pobrali su veliko priznanje prikazujući svoju ogromnu energiju i osjećaj za ritam. Nastupali su na
Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru i na Evropskom prvenstvu UEFA u Francuskoj.
Guinnessov rekord su postavili u izvedbi 3.937 klakova i udaraca u dvominutnom plesu i time najbrži plesni ritam na svijetu – šta više, Ahmed Moussa je uspio izvesti 41 udarac u sekundi, što je također novi certificirani Guinnessov rekord.