Enisa Njemčević: Rođena pod sretnom zvijezdom

Kao srednjoškolka je inostranu karijeru započela u Milanu, koja će se ubrzo potom nastaviti u različitim zemljama Azije, gdje redovno biva bukirana za kampanje i revije na sedmicama mode. Snimala je za azijski Elle, Vogue, te bila na naslovnoj strani popularnog magazina Her World. Uvijek ju je pratila sreća, a ona je znala šta želi

Možda je teško iz današnje perspektive povjerovati, ali Enisa Njemčević je kao djevojčica bila iznimno stidljiva. Toliko da je njena mama Nisveta, profesorica u Prvoj gimnaziji u Sarajevu, stalno pokušavala da je socijalizira. Tako se u srednjoj školi priključuje školi manekena Nova Mas, koju vodi Mirjana Deak, razvijajući novi hobi i učeći kako da bude opuštenija.

Jednog dana vraćajući se iz škole otac Dino ju je pozvao na telefon rekavši da bi volio da se susretne s kćerkom njegovog druga, Džejlom Glavović. Upravo ta zajednička kafa otvorit će nove puteve u Enisnom životu. Iskusna bh. manekenka prepoznala je njen potencijal i predložila joj odlazak u Milano. Roditelji su je podržali, a otac pratio na prvim kastinzima kako bi zajedno ustanovili da li će to biti nešto što se njegovoj kćerki dopada.

Prvi posao koji je dobila bila je kampanja za naočale brenda Cesare Paciotti. Krenulo joj je i do danas se nikada nije zaustavilo.

O čemu smo razgovarali s Enisom, pročitajte u printanom izdanju Ladies In magazina.