Pletenice su odlična frizura za kišne dane

Dolaskom toplijih dana, kao da se pojavi neka posebna želja za uređivanjem i stiliziranjem kose, no ipak iako bi vrijeme trebalo biti idealno, vremenske neprilike ponekad nas iznenade i pomrse planove, no srećom postoje sjajne frizure koje podnose kišu i vlagu, a istovremeno izgledaju odlično.

Pletenice su jedna od onih frizura koje baš uvijek izgledaju odlično te lijepo pristaju svakoj prigodi. Ono što volimo kod ove frizure je činjenica kako dolazi u mnogo varijanti, odnosno pletenice možete u potpunosti prilagoditi svom stilu te nositi one romantične ili rokerske, kao i one popularne boho ili potpuno zalizane. Još jedna od posebnosti ove frizure je i činjenica kako je iznimno praktična i brza za izradu te ju uz malo vježbe i truda vrlo lako možete napraviti sami bez pomoći frizera. U periodima kada je vlažno kišno vrijeme ili vam obaveze jednostavno ne dozvoljavaju friziranje, pletenice su spas s kojim ćete riješiti baš sve probleme i zablistati s odličnom te postojanom frizurom.

\"\"

Neke od najpopularnijih stilova pletenja kose definitivno je riblja kost, messy pletenica na stranu, kruna ili popularne ‘dutch’ pletenice. Iako su rep i punđa također neke od frizura koje volimo kada nemamo vremena, moramo primijetiti kako je pletenica puno efektnija i atraktivnija te jednako dobro funkcionira u dnevnim i večernjim izlascima. Kada govorimo o pletenicama za dnevno nošenje, preporučujemo one lagane i pomalo neuredne, koje će neobavezno padati te uokviriti lice, a kod večernjih izlazaka možete si dati truda te pletenicu ukrasiti trendi ukrasima za kosu kao što su ukosnice, trake i mašne ili eksperimentirati s pletnicama u podignutoj kosi. (fashion.hr)