Jednostavna salata s gljivama, avokadom i paradajzom

Lagani i ukusni ručak

Evo šta vam je potrebno:

1. Šampinjone narežite na tanje komade. Gril tavu zagrijte, dodajte kašičicu maslinovog ulja, pa pržite šampinjone dok malo ne omekšaju i dobiju boju s obje strane.

2. Izvadite gljive na tanjir, posolite ih i pobiberite. Avokado očistite od košpica, ogulite i narežite na tanke šnite. Luk i iceberg salatu narežite na tanke trakice, a paradajz na pola.

3. U veću zdjelu stavite narezano povrće, dodajte grilane gljive, prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem, malo posolite i sve promiješajte.

Savjet: Ovu salatu odlično će nadopuniti i kuhana jaja.

SASTOJCI

Za dvije osobe

• 200 g šampinjona
• 2 avokada
• 100 g cherry paradajza
• 1 manji ljubičasti luk
• ¼ iceberg salate
• 2 kašičice maslinovog ulja
• 2 kašičice limunovog soka
• 2 prstohvata soli
• svježe mljeveni papar (dobartek.spar.hr/hr)