U Splitu otvoren muzej posvećen seriji Game of Thrones

Fanovi fantastičnog svijeta Georgea R. R. Martina sada već tradicionalno obilaze Dubrovnik, Klis i Šibenik kako bi upili dašak atmosfere na mjestima gdje su snimane dramatične scene kultne serije Igra prijestolja, a sada su dobili još jedan dodatan razlog da Hrvatsku stave na svoju putničku rutu.

\"\"

Naime, početkom maja svoja je vrata u samom centru Splita, na adresi Bosanska ulica 9, otvorio Game of Thrones muzej. Tamnih zidova, prigušenih svjetala i mračnog ozračja, muzej se prostire na 300 kvadratnih metara, a svojim posjetiteljima nudi više od 100 različitih izložaka. Kako bi fanovi kultne serije čim bolje dočarao Srednji vijek, koji je bio inspiracija za legendarnu seriju, muzej je među svoje eksponate smjestio mačeve, makete gradova, kacige, kostime, lobanje te figure likova iz serije u prirodnoj veličini, od Jona Snowa preko Hodora pa sve do lijepe Daenerys.

\"\"

Muzej se sastoji od pet tematskih soba, a vlasnik muzeja Luka Galić povodom je otvorenja izjavio kako među izlošcima možete prošetati uz stručno vodstvo koje će vam dati informacije ne samo o filmu već i o knjigama te o manje poznatim detaljima sa snimanja. Otvorenje muzeja dosad su popratili brojni strani mediji, a oduševljenje se brzinom munje proširilo društvenim mrežama. Muzej je otvoren svakog dana od 9 sati ujutro pa sve do 22 sata, a ako je suditi po broju fanova koji ova legendarna serija ima u čitavom svijetu, vjerujemo kako će Split postati destinacija koja će se mnogima naći na must-see listi. (elle.hr)