Jedan radni dan s Natašom Škrbić

Ovoga puta družili smo se Banjalučankom Natašom Škrbić, osnivačicom i glavnom i odgovornom urednicom portala ZdraviJa, koji čitaoce već dvije godine inspirira da pređu na kvalitetniju, veseliju i zdraviju stranu života. Također, osnivačica i suvlasnica portala Besser Me, te direktorica marketinške agencije Konteent Media, studije iz Medijskih komunikacija pohađala je na Webster univerzitetu u Beču i Ženevi, nakon čega je uspješno završila studije Health Coachinga na njujorškom Institutu za integrirani nutricionizam, te postala certificirani health coach. Školovanje je nastavila u Madridu, gdje je završila master za marketinške i korporativne komunikacije na IE University. Ona je i polumaratonka, planinarka, sestra, kćerka i ponosna tetka

Priredila: Indira Delić; Foto: Muamer Kolar

6:00

Za sebe volim reći da sam jutarnji tip i uživam da ustajem rano ujutro. To je obično između šest i sedam sati. Dan volim početi toplom limunadom, domaćom kafom i zdravim doručkom. Često prakticiram jutarnju meditaciju i trening (s privatnim trenerom ili trčanje). S obzirom na to da u posljednje vrijeme putujem svake sedmice, malo se i moji jutarnji rituali mijenjaju. Međutim, uvijek ostajem dosljedna zdravom stilu života.

\"\"

 

8:00

Nakon jutarnje rutine, oko osam sati dolazim u kancelariju. Prvo što uradim je da odgovorim na sve pristigle e-mailove, a nakon toga pregledam raspored svojih isplaniranih aktivnosti za taj dan. Ako nisam doručkovala kod kuće, onda u kancelariji napravim cijeđeni sok i zobene pahuljice. Uživam da sa svojim timom pravim zajednički doručak, kada za to imamo vremena.

10:00

Oko 10 sati imam prve sastanke. Uglavnom je prvi sastanak s timom, tada razgovaramo o organizaciji rada na projektima i o trenutnim zadacima. Često na sastanku pustimo i muziku u pozadini kako bismo se motivirali za taj dan. Izuzetno mi je bitna, kako lična, tako i motivacija mog tima, pa gledamo da uvijek svoj radni prostor učinimo ugodnim i lijepim kako bismo zajednički uživali u onom što radimo.

\"\"

12:00

Popodnevni sati su mi, uglavnom, rezervirani za sastanke s klijentima. Sastanke radim u kancelariji, na terenu, ili putem video poziva, u zavisnosti od dogovora. U ovo vrijeme imam i snimanja za naš TV projekat ZdraviJa TV. Volim da kuham i pripremam zdrava jela, tako da sam naročito ponosna na ovaj projekat na kojem radim, a i u kojem uživam.

15:00

Između 12 i 15 sati idem na pauzu za ručak, nakon kojeg se vraćam u kancelariju, gdje se nastavlja moj dinamični dan. Međutim, nijedan dan mi nije isti. Sve zavisi da li sam na putu, u kancelariji ili na terenu. Obično oko 15 sati pokušam završiti sve što trebam, pogotovo kada je komunikacija s klijentima u pitanju.

16:00

Oko 16 sati se trudim da isplaniram ostatak dana i uradim dio posla za koji mi treba vrijeme da se koncentriram. Tada se već smiri dinamika u kancelariji, pa imam vrijeme za sebe da uradim sve ono što sam zamislila.

 

18:00

U slučaju da nisam trenirala ujutru, onda oko 18 sati idem na trening. Kada sam slobodna, uživam da se družim i provodim opuštene trenutke s porodicom i prijateljima. Ako sam na putovanju, oko 18 sati se spremam za poslovnu večeru ili odmaram obilazeći grad u kojem se nalazim.

20:00

Uvečer volim da se odmorim uz dobru knjigu, film ili šetnju. Međutim, često se desi da otvorim laptop, pustim muziku i radim. Obožavam raditi, pa mi uvečer kada sam sama, uz muziku, nema ništa slađe nego osmišljavati nove projekte. Nekako mi se u ovom periodu najviše misli fokusiraju na kreativno razmišljanje i nove poslovne strategije.

22:00

Veoma rano liježem, tako da se već oko 22 sata spremam za spavanje. Obavezno uradim svoje omiljene beauty rituale. Masiranje lica je rutina koju radim svaki dan. Obožavam da brinem o svom zdravlju i izgledu, a večer je idealna za rituale uljepšavanja. U 23 sata sam već u snu.