Piletina s grožđem i crnim vinom

Naribajte sir grana padano. Očistite 2 češnja bijelog luka. Papriku očistite od sjemenki i usitnite. U blenderu (ili štapnim mikserom) izblendajte bijeli luk, listove bosiljka, paradajza, papriku, sir i maslinovo ulje da dobijete glatku smjesu.

Bobice grožđa prepolovite i očistite od košpica. Jednu glavicu luka sitno nasjeckajte.

Na maslinovom ulju prepržite pileća prsa, izvadite ih na topli tanjir. Na ostatku ulja prepržite luk, dodajte crveni pesto i pospite vinom i vodom. Vratite pileća prsa u umak i ostavite da lagano vrije 15 minuta dok se tekućina malo ne reducira, piše 24 sata.hr. Posolite i pobiberite. U međuvremenu skuhajte mješavinu divlje riže (ili običnu). U umak dodajte očišćene bobe grožđa i servirajte s rižom.

Za četiri osobe:

  • 500g pilećih prsa
  • 200g kuhane mješavine divlje riže
  • 1 glavica luka
  • 125g crnog grožđa
  • 300ml vode
  • 300ml crnog vina
  • sol
  • biber

za crveni pesto:

  • 50g sušenih paradajza iz ulja
  • 1 manja paprika
  • 2 češnja bijelog luka
  • 50g grana padano
  • stručak bosiljka
  • 100ml maslinovog ulja