Jedan radni dan sa Magdalenom Memić

Magdalena Memić rodnu Banju Luku zamijenila je bh. prijestolnicom u kojoj je zasnovala porodicu. Istinski uživa u bogatoj historiji i multikulturalnosti koju naša zemlja posjeduje, a nakon dvadesetogodišnjeg radnog iskustva u prodaji i marketingu, pridružila se svojoj poslovnoj partnerici Sophiji Georgiou iz Grčke u kompaniji PNOI. Zajednički planiraju proširiti i ojačati prisutnost svjetskog brenda satova i nakita OXETTE, koji je njena kolegica Sophia plasirala u BiH prije 10-ak godina. Za Ladies In Magdalena predstavlja svoju poslovnu svakodnevnicu

Priredila: Indira Delić; foto: Muamer Kolar

7:00

– Jutro mi je pravi užitak, jer svaki dan donosi nešto novo. Volim prvu jutarnju kafu piti sama. Tada se mogu u miru pripremiti za stvari koje su ispred mene.

\"\"

8:00

– Dan počinje prilično užurbano, jer pored završavanja privatnih obaveza, usklađuju se i poslovne dnevne obaveze. Nismo velika kompanija, pa to obuhvata administrativne i operativne zadatke za naše tri poslovnice u Sarajevu i Banjoj Luci.

9:00

– S obzirom na to da Sophia trenutno ne boravi u BiH, jutarnji pozivi su naši rituali. Tada se dogovaramo oko dnevnih aktivnosti kao i periodičnog biznis i marketing plana. Najslađi dio je naravno naručivanje nove kolekcije, jer smo tada kao djeca u prodavnici slatkiša. Nije uvijek jednostavno sve stići, jer imamo mnogo obaveza. Kada u nečemu uživate i vidite krajnji rezultat svog truda, onda ništa nije nemoguće.

\"\"

10:00

– Posjete poslovnicama u BBI i SCC centru su nezaobilazni dio dana. Svaki put uživam s radnim kolegicama u kombiniranju nakita za naše vjerne kupce. Najvažnije nam je da naši kupci izađu s pravim odabirom nakita i sata, koji će ih oduševljavati iz dana u dan. Satisfakcija i dokaz da smo ispunili ulogu savjetnika, koji smo Sophia i ja odredile za naš brend, ogleda se u tome da kupci dođu da nas pozdrave i zahvale se na pomoći u odabiru savršenog komada nakita ili sata. Nemjerljiv doprinos tome naravno ima i naš tim u Sarajevu i Banjoj Luci, koji zajedno s nama čini OXETTE porodicu.

12:00

– Vrijeme je za obrok, koji, uglavnom, iskoristim za susret s dragim prijateljima.

13:00

– Nakon pauze završavaju se administrativne obaveze i pripremaju poslovi za sljedeći dan.

15:00

– Kako su društvene mreže u životu svih nas važne, koristimo ih kao kanal kako bismo obavještavali našu OXETTE porodicu o novostima. Komunikacija s kupcima je veoma bitna i održavamo je konstantno koristeći sve prednosti modernih tehnologija.

\"\"

16:30

– Dogovaraju se aktivnosti do kraja dana sa svim kolegicama, te se vrše pripreme za sljedeći dan.

17:00

– Dolazak kući je ispunjen aktivnostima s porodicom, a tada se završavaju i neke kućne obaveze. Organizacija s troje djece u kući je veoma bitna kako niko ne bi bio zapostavljen. Trudimo se da nađemo uvijek neku zajedničku aktivnost i da zajedno provedemo vrijeme, ali i da pored toga imamo vremena za pojedinačne interese.

20:00

– Nakon zajedničke večere, djeca se pripremaju za sutrašnji dan i spavanje.

22:00

– Radni dan se završava pregledom dnevnih izvještaja. Nakon toga vrijeme je za relaksaciju. Volim se opustiti uz epizodu omiljene serije ili uz čitanje.