Sanja Lopar: Žena koja ruši predrasude

Sanja Lopar, diplomirana novinarka iz Sarajeva, karijeru je počela 80-ih na nekadašnjoj Televiziji Sarajevo radeći na projektu Dobre vibracije zajedno s kolegicama Suzanom Vidaković, Aidom Čaušević, Vilmom Potočnik i Tanjom Badanjak. Prijateljstvo i kolegijalnost među damama s TVSA iznjedrili su želju za pokretanjem vlastite kompanije. Sanja je svojim prijateljicama predložila da pokrenu biznis, te počnu ploviti vlastitim jedrima, što su one rado prihvatile.

Ulazak u biznis

Kompanija je registrirana za veliki spektar poslova, između ostalih, naftu i cigarete kao segment veće zarade novca. U to vrijeme veliki problem bio je državni monopol, a nafta i cigarete bile su pod isključivom kontrolom države. No, privatizacija koja se već dobro zahuktavala tih godina olakšala im je put ka cilju. U konačnici, dozvolu da slobodno i legalno počnu trgovati naftom, naftnim derivatima i cigaretama potpisao je Ante Marković, posljednji predsjednik Saveznog izvršnog vijeća SFR Jugoslavije.

– Danas, kada se okupimo, evociramo uspomene na te dane i od srca se nasmijemo. Bilo je to divno vrijeme koje je brutalno zaustavljeno nesretnim ratom u kojem smo sve izgubile…

Ostatak intervjua pročitajte u printanom izdanju Ladies In magazina.