Pripremite ukusni zobeni hljeb

Ukusno i zdravo 

Priremila: Bruna Vučak

    \"\"

ZOBENI HLJEB

Sastojci:

250g zobenih pahuljica

1 vrećica praška za pecivo

1 kašičica soli

500g svježeg sira

3 jaja

3 kašičice maslinovog ulja

svježi vlasac (ili špinat, ili zeleni dio mladog luka, ili peršin)

sezam

\"\"

Priprema:

Zobene pahuljice grubo samljeti u blenderu, pa pomiješati sve sastojke i dobro ih sjediniti. Kalup za hljeb namastiti, pa u njega utisnuti smjesu, po vrhu posuti malo sezama.

Peći hljeb na 170 stepeni cca 30-40 minuta.

Hljeb je gotov kada uhvati lijepu smeđu boju i odvoji se od kalupa.

Nakon pečenja odmah ga izvaditi i ostaviti da se skroz ohladi na rešetkama prije rezanja.