Srebro ili zlato u interijeru?

Svi želimo dodati malo glamura u naše interijere, a najbolji put do profinjenijeg izgleda interijera su zlatni i srebreni detalji. Srebrene ili zlatne detalje možete dodati u svakoj prostoriji vašeg doma, od hodnika u kojem možete koristiti ogledala u metalik nijansama, do dnevne sobe i trpezarije gdje se možete poigrati sa svjećnjacima, vaznama, zidnim dekoracijama ali i figurama u bojama ovih plemenitih metala. U spavaćoj sobi se poigrajte s lampama, tapetama i kutijama za nakit, koji će donijeti malo sjaja vašem domu.

Piše: Emina Jakubović – vlasnica concept storea EmGallerie

Ali kako da odaberemo, srebro ili zlato? Šta je pravi izbor za vaš interijer?

Kod odabira metalik dekoracija najbitnije je imati u vidu postojeće boje i materijale u vašem prostoru, ali i kakvu atmosferu želite postići u vašem interijeru.

Srebrene dekoracije

Sa srebrenim dekoracijama dodajemo osjećaj sofisticiranosti interijerima kao i eleganciju na diskretniji i manje upadljiv način. Srebrena boja dobro funkcioniše s pastelnim tonovima, ali i razbija monotoniju neutralnih tonova u naizgled jednoličnom prostoru. Srebreni detalji daju svježinu u enterijerima u kojim preovladavaju prirodni materijali, a ja sam oduševljena, trenutno aktuelnom kombinacijom oraha i srebrenih detalja. Dekoracije koje kombiniramo, možemo i složiti s metalik nogama na stolicama, stolovima i tako povezati cijeli prostor u jednu cjelinu. Donosimo vam primjere srebrenih dekoracija iz EmGallerie concept store-a, ali i fotografije omiljenih kombinacija sa srebrenim detaljima.

\"\"

Zlatne dekoracije

Zlatna boja sa sobom nosi ekstravaganciju, snagu a simboliše i moć. U interijerima se proteže od davnina pa nije iznenađujuće što su neki od najznamenitijih interijera urađeni baš sa zlatnim detaljima, poput Versajske palače. U današnjem vremenu ne gradimo dvorce, ali nam i dalje treba dašak luksuza koji u naše interijere unosimo baš sa zlatnom bojom. Bilo da se radi o minimalističkim enterijerima, neutralnih boja u kojimo dajemo akcenat zlatnim “statement” komadima, pastelnim i svijetlim ili pak enterijerima sa jakim kontrastom i jarkim bojama, zlatna boja se dobro upliće u sve kombinacije. Zbog svoje topline, u zlatnoj boji nalazimo “prijatelja” koji će atmosferu u našem domu podignuti i učiniti da se osjećamo toplije i snažnije, a sve to u glamuroznom interijeru.

\"\"