Zottarella i Ladies In Glamour u nastavku vam donose dva ukusna i zdrava recepta – za koje vam ne treba mnogo vremena
AROMATIČNI TORTELONI S PARADAJZOM
Sastojci:
Torteloni 4 vrste sira Aurelia250g
Svježi bosiljak 20g
Paradajz svježi 150g
Crveni luk 100g
Bijeli luk 2 češnja
Pelat od paradajza 2dl
Maslinovo ulje 1dl
Puter 20 g
Zreli tvrdi sir 80g
So 20g
Bijeli biber 1/3 kašičice
Crveni biber 1/3 kašičice
Priprema:
Tortelone sa sirom kuhati u 2 litra slane vode oko 3 minuta, pa ocijediti.
U tavi na maslinovom ulju i puteru prodinstati crveni luk i bijeli luk da postanu staklasti, zatim dodati sjeckani paradajz – očišćen od sjemenki i pelat. U tavu dodati crveni i bijeli biber, pa pustiti da se sastojci sjedine uz povremeno miješanje.
Kada smo dobili željenu gustoću u tavu dodati skuhane torteline. Lagano ih pomiješajte, te po želji naribajte zreli tvrdi sir i servirajte sa svježim začinskim biljem.
Poslužiti kao toplo predjelo ili kao samostalno jelo.
TORTELONI SA PURETINOM i BOSILJKOM
Sastojci:
Torteloni puretina Aurelia250g
Svježi bosiljak 30g
Šeri paradajz 200g
Maslinovo ulje 1dl
Puter 20 g
Zreli tvrdi sir 80g
So 20g
Bijeli biber 1/3 kašičice
Priprema:
Tortelone s puretinom kuhati u 2 litra slane vode – oko 3 minute, pa ocijediti.
Svježi bosiljak izblendati s maslinovim uljem, bijelim biberom i soli. U tavi, na puteru lagano promiješati tortelone, dodati pripremljeni umak od bosiljka. Sve izmiješajte i servirajte u prigodan tanjir. Servirati sa šeri paradajzom i tvrdim zrelim sirom.
Poslužiti kao toplo predjelo ili kao samostalno jelo.