Piletina s četiri vrste sira: Ukusno i lako za pripremiti

Ovo ukusno i fino jelo – pripremite jednostavno i brzo. 

Sastojci:

– 500 grama pilećih fileta

– začin piletina sa 4 vrste sira

– 250 ml vrhnja za kuhanje

– začin za piletinu

-maslinovo ulje

– drugi začini

Priprema:

Potrebno je očistiti i isjeći pileće filete na tanje ploške. Zatim, neophodno je filete marinirati s himalajskom soli, kurkumom, biberom, vegetom, biberom u zrnu, bijelim lukom u prahu, maslinovim uljem i začinom za piletinu. Mariniranu piletinu dobro izmiješati. U keramičku posudu redati filete. Potom, u 250 mililitara vrhnja za kuhanje istresti mješavinu sa 4 vrste sira i dobro izmiješati, a dobivenu smjesu potrebno je posuti po piletini. Peče se na 200 stepeni, 30 minuta. Koristite prilog po želji. Prijatno!

Evo kako izgleda postupak pravljenja.

Kreatoricu ovog ukusnog recepta potražite na Instagram profilu @njenakuhinja