Odlučili smo ponedjeljkom dijeliti samo originalne recepte koji će da zabave cijelu porodicu.
S Oreom to nije nemoguće, naučili smo do sada, a danas vam donosimo drugi pobjednički recept iz izazova Oreo zalogaj sreće – Mini Oreo tortu, s neodoljivom kombinacijom čokolade i Oreo Crumbs & Powder.
Recept:
OREO Mini Torta
Za kalup Ø12
Sastojci:
Kora:
– 100g putera
– 100g tamne čokolade
– 150g brašna
– 250g šećera
– 2 jaja
– 200ml mlijeka
– Vanilin šećer
– Pola vrećice praška za pecivo
– 3 kašike Oreo Crumbs
Fil:
130g bijele čokolade
250ml vrhnja za šlag
3 kašike Oreo Powder
Priprema:
Kora:
Puter umutiti i dodati šećer i vanilin šećer.
Dobro umutiti i dodati 2 žumanjca, 1 kašiku vode i čokoladu rastopljenu na pari.
Sve umutiti da bude pjenasto, zatim dodati brašno, prašak za pecivo, malo soli i mlijeko.
Dodati umućena bjelanca i miješati kašikom.
Posljednje dodati Oreo Crumbs.
Peći 40 minuta na 180 °C.
Fil:
Napraviti ganache od bijele čokolade, tako što vrhnje za šlag zagrijemo do vrenja, ubaciti nasjeckanu čokoladu i izmiješati dok se ne istopi.
Ohladiti i mikserom mutiti, dok ne bude pjenasto i čvrsto, zatim dodati Oreo Powder.
Kore rasjeći na dva dijela zatim mazati filom osim posljednje kore.
Tortu premazati čokoladnom ganache kremom ili butter kremom i ukrasiti s bijelom čokoladom i Oreom po želji.
Autor: Maida Bačić